Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Σε καθεστώς «Επιλεκτικής Χρεοκοπίας» η Αργεντινή - Σίγουρος ο νέος δανεισμός

DBRS: Σε καθεστώς «Επιλεκτικής Χρεοκοπίας» η Αργεντινή - Σίγουρος ο νέος δανεισμός
Επιβεβαιώνεται σε καθεστώς «Επιλεκτικής Χρεοκοπίας» η Αργεντινή από τη DBRS Morningstar
Σε καθεστώς «Επιλεκτικής Χρεοκοπίας» επιβεβαίωσε την αξιολόγηση (για αξιόχρεο σε ξένο νόμισμα) της Αργεντινής η DBRS Morningstar, ενώ η βαθμολογία για το αξιόχρεο σε τοπικό νόμισμα επιβεβαιώθηκε σε «CC» -με σταθερό trend.+
Όπως αναφέρει ο καναδικός οίκος, οι προσπάθειες της Αργεντινής για συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους με τους ιδιωτικούς πιστωτές, δεν έχουν ακόμη καταλήξει κάπου.
Η κυβέρνηση φαίνεται να πλησιάζει μια συμφωνία και έχει ορίσει μια νέα προθεσμία στις 4 Αυγούστου 2020.
Οι τρέχουσες προσπάθειες αναδιάρθρωσης αφορούν 66 δισεκ. δολάρια σε ομόλογα ξένου δικαίου.
Οι πληρωμές σε ομόλογα τοπικού δικαίου έχουν ήδη αναπρογραμματιστεί, ενώ η Αργεντινή έχει αθετήσει τις πληρωμές σε πολλά εκκρεμή χρεόγραφα εξωτερικού.
«Η Αργεντινή συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικούς κινδύνους, δεδομένης της έλλειψης συμφωνίας με το ΔΝΤ και σημαντικών ερωτήσεων σχετικά με το πλαίσιο δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής.
Η οικονομία δεν έχει αναπτυχθεί για οκτώ χρόνια περίπου -ένα άμεσο αποτέλεσμα των αδυναμιών της μακροοικονομικής πολιτικής σε συνδυασμό με διαδοχικά εξωτερικά σοκ.
Παρά τις προσπάθειες περιορισμού της νομισματικής χρηματοδότησης του δημοσιονομικού ελλείμματος, η μείωση του ελλείμματος παραμένει μια σημαντική πολιτική πρόκληση, η οποία επιδεινώνεται από την πανδημία.
Ακόμα και αν η Αργεντινή αναδυθεί από την αναδιάρθρωση με ένα πιο ευνοϊκό προφίλ χρέους, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια σημαντική βελτίωση στο πιστωτικό της προφίλ, ελλείψει αξιόπιστης προσπάθειας μακροοικονομικής σταθεροποίησης.
Ο πληθωρισμός έχει μειωθεί κάπως, καθώς η οικονομία έχει αποδυναμωθεί περαιτέρω λόγω του κορωνοϊού, αλλά αυτό μπορεί να δώσει στις αρχές μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. (…)
Τον Απρίλιο, το ΔΝΤ προέβλεπε μείωση του ΑΕΠ κατά 5,7% για το 2020, ενώ αυτή η πρόβλεψη αναθεωρήθηκε επί τα χείρω τον Ιούνιο στο 9,9%.
Το 2021, το ΔΝΤ προβλέπει σχετικά μέτρια ανάκαμψη 3,9%.
Ωστόσο, ο χρόνος μιας τέτοιας ανάκαμψης παραμένει εξαιρετικά αβέβαιος λόγω της πανδημίας και της πιθανότητας περαιτέρω αδυναμίας της παγκόσμιας ζήτησης.
Αν και οι αρχές δεν είναι πρόθυμες να βασιστούν στο ΔΝΤ, η ανάπτυξη είναι δύσκολη χωρίς πολλαπλή στήριξη για την Αργεντινή», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης