Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πανδημία ρίχνει τις τιμές των μοντέλων της Tesla

tags :
Η πανδημία ρίχνει τις τιμές των μοντέλων της Tesla
Η Tesla προσπαθεί το νέο μοντέλο της να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που θα υπάρξει από ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η πανδημία από τον θανατηφόρο ιό έχει επιφέρει μεγάλα πλήγματα και στη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία.
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσπαθούν να περιορίσουν τις απώλειες στις πωλήσεις τους λανσάροντας νέα μέτρα τόνωσης των πωλήσεων.
Ανάμεσα στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται οι χρηματοδοτήσεις με δελεαστικούς όρους, η επέκταση της εγγύησης, η διαμόρφωση νέων πακέτων για μακροχρόνια μίσθωση καθώς και η μείωση των τιμών πώλησης των μοντέλων.
Η Tesla ανακοίνωσε μια ακόμη προωθητική ενέργεια.
Μείωσε την τιμή του νέου Model Y SUV. Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την εξέλιξη του όγκου των πωλήσεων είναι ότι η μείωση της τιμής του συγκεκριμένου οχήματος ελεύθερου χρόνου, κατά 3.000 δολάρια, ανακοινώθηκε μόλις τέσσερις μήνες μετά την κυκλοφορία του. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να διατηρήσει τη δυναμική των πωλήσεων μεσούσης της πανδημίας COVID-19, αναφέρει το Reuters.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση της τιμής του νέου Tesla Model Y SUV, ακολούθησε ανάλογες μειώσεις τιμών τον Μάιο στα μοντέλα Tesla 3, Model X και Model S.
Η εταιρεία, με επικεφαλής τον Elon Musk, παρουσίασε μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση των παραδόσεων αυτοκινήτων το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η πανδημία που έπληξε την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.
Το νέο Tesla Model Y SUV, ξεκινά τώρα από 49.990 ευρώ, σχεδόν 6% κάτω από την αρχική τιμή που ήταν 52.990 ευρώ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η αμερικανική εταιρεία ξεκίνησε τις παραδόσεις του Model Y τον Μάρτιο και προσπαθεί το νέο μοντέλο της να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό που θα υπάρξει από ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Volkswagen που θα κυκλοφορήσει τα δικά της αντίστοιχα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, από το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.
Η προσπάθεια της Tesla, να ηγηθεί στην ηλεκτροκίνηση είχε ως αποτέλεσμα η καθαρή αξία του βασικού μετόχου της μάρκας Ελον Μασκ, να ξεπερνά την αντίστοιχη αξία του W. Buffet, αναφέρει το Bloomberg.
Ο Elon Musk αναδείχθηκε ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.
Η περιουσία του Elon Musk αυξήθηκε κατά 6,07 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με το Bloomberg News, μετά από αύξηση 10,8% στο απόθεμα του ηλεκτρικού κατασκευαστή.
Η καθαρή αξία του Buffett υποχώρησε όταν έδωσε δωρεά 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το απόθεμα της Berkshire Hathaway σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, πρόσθεσε η έκθεση.
Οι μετοχές της Tesla έχουν αυξηθεί κατά 500% τον τελευταίο χρόνο, καθώς η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις του μοντέλου της σεντάν 3.
Οι σταθεροί ρυθμοί παράδοσης της Tesla αύξησαν τις προσδοκίες για ένα κερδοφόρο δεύτερο τρίμηνο, το οποίο θα συμβάλει στην αύξηση των συνεχόμενων τριμήνων κέρδους σε τέσσερα, ένα ρεκόρ που πρώτη φορά θα σημειώσει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ιστορία

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, (αρχικά Tesla Motors) υπήρχε ήδη από το 2003, πριν ο Elon Musk επενδύσει σε αυτήν το 2004 και γίνει ο πρόεδρός της.
Μετά την οικονομική κρίση του 2008, άρχισε να ασχολείται όλο και πιο ενεργά και να συμμετέχει στις λεπτομέρειες του τεχνικού σχεδιασμού. Το πρώτο όχημα της εταιρείας ήταν το Tesla Roadster, το οποίο είχε πωλήσεις περίπου 2.500 οχημάτων σε 31 χώρες.
Το 2012 ακολούθησε το Tesla Model S, ενώ το 2015 ήταν διαθέσιμο στη αγορά το Tesla Model X. Πέρα από την κατασκευή των αυτοκινήτων, η εταιρεία είναι και προμηθευτής ηλεκτρονικών συστημάτων αυτοκινήτων σε άλλες εταιρείες, όπως οι Daimler, Mercedes και Toyota, ενώ οι εταιρείες αυτές είναι με τη σειρά τους και επενδυτές στην ίδια την Tesla.
Για να αυξήσει την απόσταση, που μπορούν να διανύσουν τα οχήματα, χωρίς να αντιμετωπίσουν πρόβλημα φόρτισης, προέβη σε συμφωνίες κατασκευής σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ.
Το 2014 ο Elon Musk ανακοίνωσε πως η Tesla επιτρέπει την ελεύθερη χρήση της τεχνολογίας, που είχε πριν νομικά κατοχυρωμένη και κλειδωμένη, βάσει καλής πίστης και με το σκοπό να διευρύνει και να επιταχύνει την υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά, λέγοντας, πως ο πραγματικός ανταγωνιστής δεν είναι οι άλλες εταιρείες, που θα κατασκευάσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά η αγορά των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης