Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 0,9% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Γερμανία: Στο 0,9% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούνιο 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 0,6%
Επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (14/7) η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη ενισχύθηκε κατά 0,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι 0,6% τον Μάιο του 2020, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 0,6% έναντι πτώσης -0,1% τον Μάιο του 2020 και έναντι των προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο 0,6%.
Παράλληλα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος είναι ο δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού που προτιμά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κατέγραψε επιτάχυνση στο 0,8% σε ετήσια βάση, έναντι 0,5% τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας επίσης τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,7% έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,4%, ενώ τον Μάιο ο δείκτης είχε παραμείνει αμετάβλητος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι τιμές τροφίμων κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +4,4% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, ενώ μικρότερη ήταν η ετήσια άνοδος για τις τιμές αγαθών, και συγκεκριμένα στο +0,2%.
Στον αντίποδα, οι τιμές στον κλάδο της ενέργειας υποχώρησαν κατά -6,2% σε ετήσια βάση, με τις τιμές πετρελαίου θέρμανσης και καυσίμων να καταγράφουν σημαντική πτώση της τάξεως του -26,5% και -15,1% αντίστοιχα.
Όσον αφορά τις τιμές των φρούτων, αυτές κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +11,1% σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές των προϊόντων κρέατος αυξήθηκαν κατά +8,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης