Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αλλάζουν τα δεδομένα στον Προμαχώνα - Τι ισχύει με το PLF

tags :
Αλλάζουν τα δεδομένα στον Προμαχώνα - Τι ισχύει με το PLF
Της Εύας Οικονομάκη
Από σήμερα τα μεσάνυχτα αλλάζει ο τρόπος εισόδου των ταξιδιωτών στη χώρα μας από το συνοριακό σημείου ελέγχου του Προμαχώνα, με την επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού τεστ να είναι πλέον απαραίτητη για να επιτραπεί η διέλευση των τουριστών.
Την ίδια στιγμή, επανήλθε η δυνατότητα συμπλήρωσης της επιλογής Ground (bus, train, car) στη φόρμα εντοπισμού επιβατών την οποία υποχρεούνται να συμπληρώσουν οι ταξιδιώτες προκειμένου να έρθουν στη χώρα μας.
Μέχρι χθες αργά το βράδυ, και εν αναμονή της εφαρμογής του νέου συστήματος εισόδου των ταξιδιωτών στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα, είχε ανασταλεί προσωρινά η δυνατότητα να συμπληρωθεί το γνωστό πλέον PLF (Passenger Locator Form), όπως ανέφεραν πηγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε μία προσπάθεια να υπάρχει πλήρης έλεγχος του αριθμού των τουριστών που θα εισέρχονταν στη χώρα μας.
Έτσι, όσοι επιχείρησαν χθες να μπουν στην πλατφόρμα travel.gov.gr και να συμπληρώσουν το PLF, είδαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη η επιλογή για «Ground» που συμπληρώνουν όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν διά ξηράς.

Οι προϋποθέσεις
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η είσοδος στη χώρα θα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στην Ελλάδα:
α) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.
Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.
β) φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης