Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο σφυρί για 1,4 εκατ. ευρώ το σκάφος του Γιάννη Φράγκου, αδελφού της Αγγελικής Φράγκου - Aκολουθεί το Grand Chalet... από Ιρλανδική εταιρία

Στο σφυρί για 1,4 εκατ. ευρώ το σκάφος του Γιάννη Φράγκου, αδελφού της Αγγελικής Φράγκου - Aκολουθεί το Grand Chalet... από Ιρλανδική εταιρία
Κυνηγητό από Ιρλανδική εταιρία διαχείρισης δανείων με δικαστική απόφαση που έβγαλε διαταγή πληρωμής 150 εκατ. δολαρίων για χρέη του εφοπλιστή
Δύσκολες στιγμές φαίνεται να περνά ο εφοπλιστής κ. Γιάννης Φράγκος, αδελφός της Αγγελικής Φράγκου και γιός του αείμνηστου καπετάνιου Νίκου Φράγκου.
Οι κινήσεις που έκανε δημιούργησαν χρέη προς τις τράπεζες που ξεπερνούν τα 160 εκατ.  ευρώ.
Αρχικά η ασφυκτική πίεση των τραπεζών να βρεθεί λύση φαίνεται προκάλεσε την παρέμβαση της αδελφής του Αγγελικής Φράγκου η οποία αγόρασε δάνεια της τάξεως των 45 εκ ευρώ αποκτώντας 4 πλοία που είχε στην κατοχή του ο αδελφός της.
Και αυτό ολοκληρώθηκε όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στα τέλη του 2019.
Όμως η παρέμβαση - στήριξη αυτή μπορεί να λειτούργησε πυροσβεστικά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αλλά τα προβλήματα δεν έλυσαν καθώς ο Ιωάννης Φράγκος συνέχισε να έχει υψηλό δανεισμό για τον οποίο είχε παράσχει προσωπικές εγγυήσεις. 
Τα δάνειά του κάποια στιγμή πουλήθηκαν και οι servicers μη μπορώντας να βρουν λύση προσέφυγαν στη βρετανική δικαιοσύνη η οποία επιδίκασε υπέρ τους ποσό 150 εκ δολαρίων εκδίδοντας διαταγή πληρωμής.
Ακόμα και μετά την έκδοση διαταγής πληρωμής δεν υπήρξε ανταπόκριση με αποτέλεσμα οι έχοντες αγοράσει τα δάνεια να αναζητούν περιουσιακά στοιχεία και να ερευνούν προκειμένου να εντοπίσουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι κινήσεις των δανειστών άρχισαν να αποδίδουν και στις 5 Αυγούστου βγαίνει στο σφυρί το σκάφος του που εντοπίστηκε στην Μαρίνα του Αγίου Κοσμά με τιμή εκκίνησης 1,4 εκ ευρώ.
Για την ακρίβεια εκπλειστηριάζεται  η εταιρία Φάληρο ΝΕΠΑ ιδιοκτήτρια του σκάφους με επισπεύδοντα την ΜΑΟΥΝΤ ΣΤΡΙΤ ως εκπρόσωπος της αλλοδαπής εταιρίας DORY ACQUSITIONS DAC. Το ππλοίο που έχει στην κατοχή της η ΝΠΕΑ είναι πλοίο αναψυχής, υπό Ελληνική Σημαία, κατασκευάσθηκε από ενισχυμένο πλαστικό το 2006 στην Ιταλία και έχει διαστάσεις:
Συνολικό μήκος 27,42 μ., πλάτος 6,23 και βύθισμα 1,65,  και διαθέτει  δύο κύριες καμπίνες, δυο επισκεπτών, δύο πληρώματος, σαλόνι και κουζίνα.
Η αίθουσα διακυβέρνησης βρίσκεται μπροστά από το σαλόνι του πλοίου στην οποία υπάρχουν τα όργανα
και τα μέσα πλοήγησης του.
Βέβαια οι δανειστές δεν μένουν μόνο στο πλοίο αλλά έχουν εντοπίσει και άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως το Grand Chalet στην Κηφισιά το οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα βγει στο σφυρί την επόμενη χρονιά με τιμή εκκίνησης της τάξεως των 6 εκ ευρώ ενώ φαίνεται να έχει κοστίσει 25.
Το ερώτημα βέβαια αν θα ολοκληρωθούν οι πλειστηριασμοί ή θα εμφανιστεί ως από μηχανής θεός η Αγγελική Φράγκου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης