Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δύο παγωμένα deals 800 εκατ που παρατείνονται και διευκολύνουν Εθνική (Ασφαλιστική) και Πειραιώς (MIG) και ειδήσεις για ΤτΕ και Alpha

Δύο παγωμένα deals 800 εκατ που παρατείνονται και διευκολύνουν Εθνική (Ασφαλιστική) και Πειραιώς (MIG) και ειδήσεις για ΤτΕ και Alpha
Oύτε Παπακωνσταντίνου, ούτε Λεόπουλος για την θέση του υποδιοικητή της ΤτΕ
Δύο παγωμένα deals 800 εκατ ευρώ… που παρατείνονται και διευκολύνουν – για την ώρα – Εθνική τράπεζα και Πειραιώς
Πρωτίστως ποια είναι αυτά τα deals;
Προφανώς και αναφερόμαστε στην περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής για την Εθνική τράπεζα και της MIG για την τράπεζα Πειραιώς.

Τι θα συμβεί με Πειραιώς, MIG και Ιρλανδική Comer;
 
Το bankingnews πολύ έγκαιρα είχε αποκαλύψει ότι η μείωση του τιμήματος από την Ιρλανδική Comer που βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Πειραιώς για τα δάνεια στην MIG συμμετοχών αλλάζει τα δεδομένα.
Δεν υπάρχει deal.
Το βασικό ερώτημα είναι τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;
Η Πειραιώς για την ώρα την μόνη λύση που βλέπει είναι νέα ένεση ρευστότητας και επέκταση των υφιστάμενων κεφαλαίων κίνησης, πέραν δηλαδή του τέλους του 2020.
Ως γνωστό η Comer έχει παγώσει τις διαπραγματεύσεις, μείωσε το τίμημα από 430 εκατ που ζητούσε η Πειραιώς σε 350 εκατ αλλά το κυριότερο πάγωσε το deal καθώς θέλει να κατασταλάξει εάν θα υποβάλει προσφορά εφόσον αποσαφηνιστεί η επίδραση της ύφεσης στην οικονομική κατάσταση της MIG.
Για το ορατό μέλλον αναμένεται η Πειραιώς να δώσει παράταση στα δάνεια που έχει χορηγήσει έως το τέλος του 2020 – με πρόσθετο κεφάλαιο κίνησης – και τους προσεχείς μήνες θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον της MIG.
Ο σχεδιασμός της Πειραιώς περιλαμβάνει μεταβίβαση των δανείων της MIG Holding σε επενδυτή καθώς και των μετοχών που κατέχει η Πειραιώς στην Marfin Investment Group ή 31% περίπου.

Τι θα κάνει η Εθνική που… ακόμη περιμένει απάντηση από την DGComp για την Ασφαλιστική;

Τι θα κάνει η Εθνική που… ακόμη περιμένει απάντηση από την DGComp για την Ασφαλιστική;
Το κλειδί σε αυτό το ζήτημα βρίσκεται στην λέξη… ακόμη…
Το bankingnews πρόσφατα ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας Παύλος Μυλωνάς βρίσκεται σε δίλημμα για το τι θα πράξει με την Εθνική Ασφαλιστική.
Είχε στείλει επιστολή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ DGComp και ζητούσε παράταση για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής έως το τέλος του 2021.
Απάντηση δεν έλαβε και έτσι επανεκκίνησε τις διαδικασίες με το CVC που ενδιαφέρεται για την Εθνική Ασφαλιστική.
Όμως το χαμηλό τίμημα του CVC περίπου 430-450 εκατ σε συνδυασμό με την πρόβλεψη 500 εκατ που έχει ήδη διενεργήσει η Εθνική τράπεζα για την Ασφαλιστική… δεν ενθουσιάζουν την διοίκηση Μυλωνά.
Η άλλη λύση είναι είσοδος στο χρηματιστήριο με IPO αλλά και αυτή η λύση είναι μάλλον χειρότερη καθώς η αποτίμηση είναι εξωφρενικά χαμηλή περί τα 350 με 380 εκατ.
Άρα ποια είναι η λύση;
Η λύση λοιπόν βρίσκεται στο ακόμη…
Άπαξ και η DGComp δεν έχει απαντήσει στην Εθνική τράπεζα για την Ασφαλιστική εάν δηλαδή εγκρίνει ή δεν εγκρίνει την παράταση… η διοίκηση Μυλωνά εκλαμβάνει την μη απάντηση ως παράταση… μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.
Έτσι θα κερδίσει χρόνο και βλέποντας και κάνοντας.
Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση Ασφαλιστική, όλο το διοικητικό συμβούλιο έχει γνώση, γνώμη και ενημέρωση…

Alpha bank – Προσφορές για Cepal και Galaxy

Η Alpha bank πριν λίγες εβδομάδες έλαβε μη δεσμευτικές προσφορές για την πώληση της εταιρίας διαχείρισης προβληματικών δανείων CEPAL και την τιτλοποίηση Galaxy ύψους 10 δισεκ. προβληματικών δανείων.
Ωστόσο οι προσφορές δεν ενθουσιάζουν λέγεται ότι φθάνουν τα 335 εκατ όταν η Eurobank για FPS και τιτλοποίηση 7,5 δισεκ. πήρε 310 εκατ.

ΤτΕ ούτε Παπακωνσταντίνου, ούτε Λεόπουλος για την θέση του υποδιοικητή

Τα ονόματα που έχουν αναφερθεί για την θέση του υποδιοικητή της ΤτΕ της Παπακωνσταντίνου της PQH και του Λεόπουλου (UBS) φαίνεται ότι βγαίνουν από την εικόνα.
Να σημειωθεί ότι η θητεία Μουρμούρα του υποδιοικητή της ΤτΕ ολοκληρώνεται τέλη Σεπτεμβρίου και είτε θα ανανεωθεί, είτε θα αντικατασταθεί ίσως από τον οικονομολόγο Πελαγίδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης