Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σήμερα (15/7) η γενική συνέλευση της Autohellas για μέρισμα και αγορά ιδίων μετοχών

tags :
Σήμερα (15/7) η γενική συνέλευση της Autohellas για μέρισμα και αγορά ιδίων μετοχών
Ο βασικός μέτοχος εμφανίζεται τακτικά στην πλευρά των αγοραστών ενισχύοντας τη θέση του και στηρίζοντας τη μετοχή
Με την τιμή της μετοχής να παραμένει κοντά στα χαμηλά που έγραψε μέσα στην κρίση αλλά και πριν περίπου δύο μήνες, η σημερινή γενική συνέλευση της Autohellas, αναδεικνύεται αρκετά κρίσιμη.
Η γενική συνέλευση αναμένεται να εγκρίνει μεταξύ άλλων πρόγραμμα για αγορά ιδίων μετοχών, αλλά και διανομή μερίσματος 0,23 ευρώ ανά μετοχή.
Το μέρισμα θα είναι μειωμένο, αλλά λόγω της μεγάλης πτώσης της τιμής της μετοχής η μερισματική απόδοση ανέρχεται στο 6,9%.
Η αποκοπή αναμένεται στις 20 Ιουλίου.
Επιπλέον η αγορά περιμένει να ακούσει νέα για την πορεία του δευτέρου τριμήνου, αλλά και για τη ρευστότητα της εταιρείας, προκειμένου να ανταπεξέλθει στην κρίση λόγω της πανδημίας.
Η αγορές ιδίων μετοχών εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την πορεία της μετοχής και μάλιστα, η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει μετοχές της στα χαμηλά, κάτι που δε συμβαίνει με πολλές εταιρείες.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 162 εκατ. ευρώ.
Η πτώση της μετοχής συνδέεται με τη μεγάλη πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων αλλά και με τη σημαντική μείωση των τουριστικών αφίξεων η οποία επηρεάζει αρνητικά της βραχυχρόνιες μισθώσεις.
Σημειώνεται πως ο βασικός μέτοχος εμφανίζεται τακτικά στην πλευρά των αγοραστών ενισχύοντας τη θέση του και στηρίζοντας τη μετοχή.
Στους τελευταίους δύο μήνες περίπου έχει αγοράσει περισσότερες από 230 χιλ. μετοχές.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την πορεία του πρώτου τριμήνου 2020, τα EBITDA μειώθηκαν στα 27,4 εκατ. ευρώ από 27,7 εκατ. ευρώ και η τελική γραμμή εμφάνισε ζημία 1,1 εκατ. ευρώ από κέρδη 1,9 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή έκλεισε χθες στα 3,32 ευρώ με απώλειες 0,90% και όγκο 119 χιλ. τεμάχια, ενώ στην πλευρά των πωλητών έμειναν ανεκτέλεστα 25 χιλ. τεμάχια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης