Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία επαναφέρει το θέμα των «8»: Περιμένουμε τέσσερα χρόνια για την έκδοση των αξιωματικών που διέφυγαν μετά το πραξικόπημα

Η Τουρκία επαναφέρει το θέμα των «8»: Περιμένουμε τέσσερα χρόνια για την έκδοση των αξιωματικών που διέφυγαν μετά το πραξικόπημα
Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί είχαν διαφύγει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016
Το θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι είχαν διαφύγει στην Ελλάδα μετά τον αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 επαναφέρει η Τουρκία, βάζοντας ακόμα ένα θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.
«Περιμένουμε εδώ και τέσσερα χρόνια για την έκδοση των οχτώ πρώην αξιωματικών (και άλλων) που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.
Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν» αναφέρει η τουρκική πρεσβεία σε ανάρτηση της στο facebook.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2017, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην προχωρήσει στην έκδοση των «8» απορρίπτοντας τα αιτήματα των τουρκικών αρχών για έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών και έκαναν δεκτά τα αιτήματα τους για αναίρεση των αποφάσεων του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που είχαν ταχθεί υπέρ της έκδοσης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης