Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ξεκινούν σήμερα οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο - Πόσες έχουν προγραμματιστεί

tags :
Ξεκινούν σήμερα οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο - Πόσες έχουν προγραμματιστεί
Της Εύας Οικονομάκη
Με 21 προγραμματισμένες πτήσεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece γίνεται σήμερα η επανεκκίνηση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, τη στιγμή που για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, δεν έχει προγραμματιστεί καμία πτήση για σήμερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tourismtoday, η jet2 και η Thomson έχουν προγραμματίσει για σήμερα τις περισσότερες πτήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια, με τη Ζάκυνθο να υποδέχεται τους πρώτους Βρετανούς τουρίστες, καθώς θα προσγειωθούν 7 αεροπλάνα στο νησί των Επτανήσων. Στη Ρόδο θα προσγειωθούν 5 αεροπλάνα, ενώ 4 πτήσεις θα φτάσουν στην Κεφαλονιά, 2 στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης, 3 στη Σκιάθο και από 1 αεροπλάνο θα υποδεχτούν Κέρκυρα και Κως.
Στους ίδιους ρυθμούς θα κινηθεί η αεροπορική κίνηση από τη Βρετανία καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ενώ από αύριο, Πέμπτη, οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξηθούν σταδιακά, δεδομένου ότι αναμένεται να προσγειωθούν και τα πρώτα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Αθήνας, με το άνοιγμα στη βρετανική αγορά, τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα, να είναι ιδιαίτερης σημασίας για την πορεία της φετινής σεζόν.
«Περίπου 18-20 πτήσεις την ημέρα έχουν προγραμματιστεί για την πρώτη εβδομάδα της επανέναρξης των πτήσεων από τη Βρετανία, ωστόσο, είναι άγνωστη η εξέλιξη της σεζόν. Πηγαίνουμε βδομάδα με τη βδομάδα και ενδέχεται κάποια από τα προγραμματισμένα δρομολόγια να ακυρωθούν, καθώς η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή», επισημαίνουν στο tourismtoday πηγές της αγοράς.
Ισχυρή αναμένεται να είναι η παρουσία της TUI Βρετανίας στην Ελλάδα, μετά την επέκταση του προγράμματός της από τις 25 Ιουλίου. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα για την Ελλάδα, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του tour operator, περιλαμβάνει τη Ζάκυνθο, τα Χανιά, την Κεφαλονιά, τη Σκιάθο, τη Σαντορίνη και τη Θεσσαλονίκη.
Την ίδια στιγμή, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η Wizz Air επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει 6 νέες πτήσεις από το Λονδίνο προς την Ελλάδα. Οι πτήσεις θα είναι προς/από:
   * την Αθήνα και την Κρήτη στις 16 Ιουλίου,
   * την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο στις 18 Ιουλίου.
   * τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη στις 19 Ιουλίου.
Με δύο καθημερινές πτήσεις θα ξεκινήσει την επανέναρξη των δρομολογίων της ο εθνικός αερομεταφορέας, η Aegean, ενώ και η Ryanair ξεκινά πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ελλάδα.

Η σημασία της βρετανικής αγοράς

Σημειώνεται ότι οι Βρετανοί που θα φτάσουν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες θα υπόκεινται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους με βάση τα δεδομένα που θα προκύπτουν από τη συμπλήρωση της φόρμας PLF.
Η σημασία της βρετανικής αγοράς για τον ελληνικό αποτυπώνεται στις εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες για το 2019 σημείωσαν άνοδο κατά 32,4% και διαμορφώθηκαν στα 2,56 δισ. Ευρώ, με την ταξιδιωτική κίνηση από τη Βρετανία να καταγράφει αύξηση κατά 18,9% και να διαμορφώνεται στους 3,5 εκατ. ταξιδιώτες.
Στην επανέναρξη των απευθείας πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε συνέντευξή του στο Sky News ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι οι Βρετανοί τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.
«Είναι ευπρόσδεκτοι κάθε χρόνο. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και χαιρόμαστε πολύ να τους υποδεχόμαστε και να τους έχουμε κοντά μας. Σίγουρα είναι ευπρόσδεκτοι, οι απευθείας πτήσεις, όπως είπατε, θα είναι διαθέσιμες από τις 15 Ιουλίου και ελπίζουμε ότι αυτή η αρχή θα οδηγήσει σε μια επιτυχή, ευχάριστη και κυρίως ασφαλή τουριστική σεζόν φέτος».

Πτωτική κίνηση στα 14 αεροδρόμια

Την ίδια στιγμή, χαμηλές πτήσεις καταγράφουν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, με την επιβατική κίνηση να παραμένει για την ώρα αισθητά μειωμένη τις πρώτες 10 ημέρες του Ιουλίου συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο το 2019.
Συγκεκριμένα, η επιβατική κίνηση ανήλθε σε σχεδόν 263.000 επιβάτες το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, σημειώνοντας πτώση ύψους 83,8% σε σχέση με το 2019, όταν την ίδια περίοδο η κίνηση έφτασε τα 1,622 εκατ. επιβάτες.
Πτώση σε ποσοστό 87,9% σημειώθηκε σε διεθνές επίπεδο, ενώ σε επίπεδο εσωτερικού καταγράφηκε μείωση κατά 62,1%.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης