Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte (Ιταλία): Στην ΕΕ ή θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε όλοι, να ληφθούν αποφάσεις

Conte (Ιταλία): Στην ΕΕ ή θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε όλοι, να ληφθούν αποφάσεις
Για τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης μίλησε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte
Στην Ιταλία ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte μίλησε στη Βουλή για τη σημασία που έχει το εγχείρημα ενός Ταμείου Ανάκαμψης για την ΕΕ, ζητώντας την λήψη αποφάσεων άμεσα, ή τουλάχιστον μέσα στον Ιούλιο.
H ιταλική κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της.
«Τώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε όλοι», τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte, μιλώντας στη βουλή της Ρώμης, ενόψει της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής.
Η κύρια αναφορά του ήταν η ανάγκη έγκρισης του Ταμείου Ανάκαμψης, χωρίς αλλαγές και συμβιβασμούς.
«Η κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία είναι συμμετρική. Η σύνοδος πρέπει να φανεί στο ύψος ενός θαρραλέου οράματος, δεν μπορεί να μην πετύχει τον στόχο αυτό, ο οποίος θα επηρεάσει μια ολόκληρη εποχή», πρόσθεσε ο Conte.
Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό «οι εθνικιστικές απαντήσεις είναι αναχρονιστικές» και θα προκαλούσαν οπισθοδρόμηση «σε έναν κόσμο κάθε άλλο παρά ασφαλή».
Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές το αναλυτικό σχέδιο ανάκαμψης
Η Ιταλία πιστεύει ότι η απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μοναδικής αξίας και ότι αλλάζει την σχέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις διάφορες κυβερνήσεις των χωρών μελών.
Αλλά η κυβερνητική συμμαχία κεντροαριστεράς και Πέντε Αστέρων θεωρεί βασικής σημασίας να δοθεί το τελικό "ελεύθερο" εντός του Ιουλίου, εφόσον «καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει όφελος, στην φάση αυτή, σε βάρος κάποιας άλλης».
Η κυβέρνηση Conte δεσμεύεται, παράλληλα, να παρουσιάσει αμέσως μετά τις θερινές διακοπές το αναλυτικό της σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας χάρη και στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.
Ο δε επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Paolo Gentiloni σε άρθρο του στους Financial Times τονίζει σήμερα ότι «στην σύνοδο αυτή η Ευρώπη δεν μπορεί να αποτύχει και ούτε να ταχθεί υπέρ μιας αναβολής».
Διότι όπως είναι σαφές, προσθέτει, οι χώρες της Ένωσης «ζουν ένα τρομερό οικονομικό σοκ, χωρίς προηγούμενο».
Ο Ευρωπαίος επίτροπος, τέλος, θεωρεί ότι αυτή η πρόκληση αποτελεί μια ευκαιρία και για την μετάβαση σε ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης -με ιδιαίτερη αναφορά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής- και για μια ευρωπαϊκή, συνολική αλλαγή του φορολογικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης