Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

CNL Capital: Εξόφλησε κανονικά το ομολογιακό στις 9/7 - Προχωράει σύντομα σε έκδοση νέου

tags :
CNL Capital: Εξόφλησε κανονικά το ομολογιακό στις 9/7 - Προχωράει σύντομα σε έκδοση νέου
Στην έκδοση νέου ομολογιακού δανείου θα προχωρήσει εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος η CNL Capital
Στην έκδοση νέου ομολογιακού δανείου θα προχωρήσει εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος η CNL Capital, η οποία ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι εξόφλησε κανονικά το ομολογιακό δάνειό της το οποίο έληγε στις 9 Ιουλίου.
Η εταιρεία σημειώνει εξάλλου σημειώνει ότι "το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της εταιρείας εξακολουθεί να λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά εν μέσω των ιδιαίτερα αρνητικών οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί".

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει:

"Συνεχίζοντας την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού αναφορικά με την πορεία της εταιρείας και του χαρτοφυλακίου επενδύσεων της, εντός των εξαιρετικών οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του Covid-19, η CNL Capital επισημαίνει τα εξής:
1. Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της εταιρείας εξακολουθεί να λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά εν μέσω των ιδιαίτερα αρνητικών οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί. Η μεγάλη πλειοψηφία των εταιρειών συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους και εξυπηρετούν απρόσκοπτα τις υποχρεώσεις των ομολογιακών τους εκδόσεων, σύμφωνα με τους προ της πανδημίας όρους των δανείων. Επίσης, όπως είχε προβλεφθεί, έχει ήδη ολοκληρωθεί σχεδόν το σύνολο των συμφωνιών με τις λίγες εταιρείες οι οποίες αιτήθηκαν κάποια τροποποίηση των αρχικών όρων έκδοσης των ομολογιακών τους δανείων, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα τους κατά το δύσκολο τρέχον διάστημα.
2. Ως αποτέλεσμα, το ομολογιακό δάνειο της CNL Capital ύψους 1.850.000€, που έληξε στις 9 Ιουλίου, εξοφλήθηκε κανονικά με χρήση λειτουργικών ταμειακών ροών της εταιρείας και συγκεκριμένα των συμβατικά προβλεπόμενων χρηματικών ροών από το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της.
3. Παράλληλα, η CNL Capital προχωρά στις 22 Ιουλίου στην καταβολή καθαρού μερίσματος 0,15€ ανά μετοχή, από τα κέρδη χρήσης του 2019, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 24ης Ιουνίου.
Η αξία του διανεμόμενου μερίσματος έχει ήδη αφαιρεθεί από την εκτίμηση του NAV ανά μετοχή που η εταιρεία δημοσιεύει σε μηνιαία βάση και η οποία στις 30/06/20 ανερχόταν σε 10.16€.
4. Η εταιρεία συνέχισε και αυτό το μήνα να αναπροσαρμόζει τις προβλέψεις που λαμβάνει για πιθανές μελλοντικές αθετήσεις υποχρεώσεων εκδοτών ομολογιακών δανείων βάσει του προτύπου IFRS 9, προβλέψεις που περιλαμβάνονται στην παραπάνω εκτίμηση του NAV. Έχοντας πλέον διανύσει πάνω από τρεις μήνες εντός των ακραίων οικονομικών συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία, εκτιμάται πως έχουν πλέον αποκρυσταλλωθεί επαρκώς οι επιπτώσεις της επί του χαρτοφυλακίου επενδύσεων της εταιρείας και κρίνεται πως οι υφιστάμενες προβλέψεις καλύπτουν ικανοποιητικά τους αυξημένους κινδύνους που έχει προκαλέσει η τρέχουσα αρνητική συγκυρία στη λειτουργία της οικονομίας.
5. Η CNL Capital θα προχωρήσει σε έκδοση νέου ομολογιακού δανείου το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ εξετάζει κι άλλες εναλλακτικές πηγές άντλησης δανειακών κεφαλαίων, προκειμένου να υποστηρίξει την αυξημένη ζήτηση κεφαλαίων που αντιμετωπίζει και να ενισχύσει περαιτέρω την αναπτυξιακή της πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης