Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Προβάδισμα 13 μονάδων για τον Biden, αλλά η νίκη ανήκει στον Trump υποστηρίζει η εταιρία δημοσκοπήσεων Monmouth

ΗΠΑ: Προβάδισμα 13 μονάδων για τον Biden, αλλά η νίκη ανήκει στον Trump υποστηρίζει η εταιρία δημοσκοπήσεων Monmouth
Δημοσκόπηση της Monmouth κάνει λόγο για μια σιωπηρή πλειοψηφία, που εντέλει θα δώσει στον Trump τη νίκη
Στις 13 μονάδες διευρύνθηκε το προβάδισμα του υποψηφίου των Δημοκρατικών Joe Biden έναντι του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Donald Trump, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Monmouth.
Ωστόσο, η δημοσκόπηση κάνει λόγο για μια σιωπηρή πλειοψηφία, που εντέλει θα δώσει στον Trump τη νίκη.
Τo προβάδισμα του Biden έναντι του αντιπάλου του είναι ισχυρό, την ώρα που η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου υποχωρεί σε χαμηλά οκτώ μηνών, λόγω της πανδημίας.
Από την άλλη, το 57% πιστεύει πως υπάρχουν μυστικοί υποστηρικτές του Trump που θα του χαρίσουν τη νίκη.
Υπενθυμίζεται πως το 2016 οι αγρότες των ΗΠΑ πανηγύρισαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης.
Παρά το προβάδισμα του Biden, οι ψηφοφόροι είναι διχασμένοι για το ποιος πιστεύουν ότι θα κερδίσει.
Η πλειοψηφία πιστεύει πως ο Trump έχει έναν αριθμό μυστικών οπαδών οι οποίοι θα του χαρίσουν τη νίκη.
Οι περισσότεροι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι (54%) λένε ότι εξεπλάγησαν το 2016 όταν ο Trump κέρδισε την περιφέρεια της Πενσιλβάνια.
Για τις επερχόμενες εκλογές οι απόψεις διίστανται, με το 46% να πιστεύει ότι την κρίσιμη περιφέρεια θα την κερδίσει ο Trump και το 45% o Biden.

Τι κατέγραψαν οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις

Οι διαφορές στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις είναι της τάξης του 8% με 13% υπέρ του Biden του υποψηφίου των Δημοκρατικών, έναντι του σημερινού Προέδρου D. Trump.
Τα αρνητικά του Trump επικεντρώνονται στον χειρισμό του κορωνοϊού με τις ΗΠΑ να μετρούν 112-113 χιλιάδες νεκρούς εξέλιξη που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην αμερικανική κοινωνία.
Επίσης αρνητικά στην δημοτικότητα του Trump έχουν λειτουργήσει και οι ταραχές που ξέσπασαν λόγω του άδικου θανάτου του G. Floyd.
Ενώ ο Trump κέρδισε πόντους με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας στο εσωτερικό - εν αντιθέσει στο εξωτερικό έκανε πολλούς νέους εχθρούς - ο κορωνοϊός και οι κοινωνικές ταραχές έπληξαν το προφίλ του.
Στα θετικά επίσης συγκαταλέγονται η καλή πορεία της Wall Street - παρά την πρόσφατη διόρθωση λόγω της ύφεσης - καθώς και η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Ως προς τον Biden των δημοκρατικών αρχικά επιχείρησαν να τον μπλέξουν με την Ουκρανία και με σεξουαλική παρενόχληση αλλά δεν φαίνεται να απέδωσαν.
Όμως ένας τομέας που θα δοκιμαστεί προεκλογικά και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα είναι οι ανησυχίες ότι με την έλευση των δημοκρατικών θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές στις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.
Με βάση τα δημοσκοπικά δεδομένα, ο Biden διευρύνει τα ποσοστά του.
Εσχάτως τα δημοσκοπικά ευρήματα ευνοούν ποικιλοτρόπως τον Biden των δημοκρατικών.
Ωστόσο όπως και στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση ο Trump ήταν δεύτερος και κατάφερε να κερδίσει και να εκλεγεί Πρόεδρος της Αμερικανικής Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης