Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές έκλεισε ο χρυσός, στα 1.813,8 δολάρια ανά ουγγιά

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές έκλεισε ο χρυσός, στα 1.813,8 δολάρια ανά ουγγιά
Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές έκλεισε ο χρυσός
Με ελάχιστη άνοδο της τάξεως του 0,02% έκλεισαν τα futures Αυγούστου 2020 για τον χρυσό, με στήριξη από την αβεβαιότητα που επικρατεί και την ελαφρά υποχώρηση του δολαρίου ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή, το ασήμι (futures Σεπτεμβρίου 2020) ενισχύθηκαν κατά 1,2% στα 19,8 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα (futures 0κτωβρίου 2020) έκλεισε στο +0,8% και τα 843,2 δολάρια ανά ουγγιά.
Τέλος, το παλλάδιο έκλεισε στο +1,2%, ξεπερνώντας τα 2.000 δολάρια και φθάνοντας συγκεκριμένα τα 2.010 δολάρια ανά ουγγιά.
Μετά από ένα ράλι ανόδου σχεδόν 30% το πρώτο εξάμηνο του 2020, τα ερωτήματα σχετικά με το που μπορεί να φτάσει ο χρυσός το επόμενο διάστημα αυξάνονται.
Σύμφωνα με νέα ανάλυση της Voima Insight, υπάρχει αισιοδοξία στην αγορά ότι ο χρυσός θα συνεχίσει την άνοδό του, καθώς η αβεβαιότητα για την πορεία των μετοχικών αγορών συνεχίζει λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη θεωρία των κύκλων, μόλις η αισιοδοξία για το χρυσό φτάσει σε ακραία σημεία, τότε θα αρχίσει η φθίνουσα φάση του κύκλου.
Σύμφωνα με την ανάλυση της Voima Insight, ο χρυσός πλησιάζει σε μία από αυτές τις περιόδους.
Σύμφωνα με την ανάλυση, ο χρυσός είναι πολύ κοντά σε μια βραχυπρόθεσμη κορυφή, η οποία θα εξουδετερώσει την υψηλότερη αισιοδοξία στον χρυσό, για έξι μήνες.
Ήδη είδαμε μία τέτοια βραχύβια διόρθωση τον Μάρτιο, αλλά επειδή η απότομη πτώση (ευκαιρία αγοράς) διαγράφηκε τόσο γρήγορα όσο ήρθε, δεν αποκλείεται η κίνηση να επαναληφθεί.
Σήμερα η τιμή του χρυσού είναι υψηλά 8 ετών, με την αισιοδοξία να είναι εξίσου υψηλή.
Οι εκτιμήσεις για χρυσό είναι στα 1.900 και 2.000 δολάρια.
Την ίδια ώρα, τα βασικά θεμελιώδη στοιχεία για το χρυσό είναι υπέρ των υψηλότερων τιμών του χρυσού τα επόμενα χρόνια.
Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο εκτυπώνουν χρήματα γρηγορότερα από ό,τι οι κυβερνήσεις μπορούν να τα ξοδέψουν με μηδενικά ποσοστά επιτοκίων.
Αυτός ο τύπος απερίσκεπτης δαπάνης είναι σίγουρα καλός για τις τιμές του χρυσού μακροπρόθεσμα.
Ωστόσο, κατά τους επόμενους δύο έως τρεις μήνες, δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν υπάρξει μια πτώση που θα χρησιμεύσει ως μια μεγάλη ευκαιρία αγοράς στη μεγάλη εικόνα.
Ο χρυσός βρίσκεται σε επίπεδο ακραίας αντίστασης - σπάζοντας νέα υψηλά όλων των εποχών που δεν έχει δει από το 2011.
Έτσι, σύμφωνα με την Voima Insight είναι απίθανο ο χρυσός να ξεκινήσει μια διορθωτική κίνηση πριν σπάσει σε νέα υψηλά όλων των εποχών.
Με βάση τα παραπάνω, μόλις πετύχει μια βραχυπρόθεσμη κορυφή στον χρυσό, τις επόμενες εβδομάδες, θα δούμε μια πτώση στα 1.670 δολάρια και πιθανώς μέχρι τα 1.600 δολάρια, όπου και θα αναδυθούν σημαντικές ευκαιρίες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS