Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

GoldSwitzerland: Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σχεδιάζει την «ολική επαναφορά» το 2021 – Το διεθνές σύστημα έχει σκάψει τον τάφο του

GoldSwitzerland: Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σχεδιάζει την «ολική επαναφορά» το 2021 – Το διεθνές σύστημα έχει σκάψει τον τάφο του
Τα παράγωγα είναι μια πυρηνική βόμβα και όταν ένας αντισυμβαλλόμενος αποτύχει, η φούσκα ύψους 1,5 quadrillion θα σκάσει.... αναφέρει η GoldSwitzerland
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σχεδιάζει την «ολική επαναφορά» το 2021 αλλά το διεθνές σύστημα έχει ραγίσει αναφέρει η ελβετική εταιρία επενδύσεων GoldSwitzerland.
Τι χρειάζεται για να διαρραγεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα;
Λοιπόν, γνωρίζουμε προφανώς τι χρειάζεται αφού το σύστημα είναι ήδη κατεστραμμένο.
Χρεοκοπημένο από χρέη, από ελλείμματα, από επικίνδυνο χρηματοπιστωτικό σύστημα και σπασμένα από πλασματικές αγορές καθώς και από ανύπαρκτα χρήματα που εκτυπώνουν οι κεντρικές τράπεζες.
Ο κόσμος εξακολουθεί να πιστεύει ότι όλα αυτά είναι ένα παραμύθι με χαρούμενο τέλος.
Κανείς δεν θέλει να αναγνωρίσει ότι αυτά που συμβαίνουν στις οικονομίες και στις αγορές αποδεικνύουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς το χειρότερο.
Οι αρχηγοί των οικονομιών του πλανήτη δηλαδή οι κεντρικές τράπεζες όπως Fed, ΕΚΤ και άλλες κεντρικές τράπεζες συν τις κυβερνήσεις, προσπαθούν απεγνωσμένα να συντηρήσουν το διεθνές σύστημα.
Το πρόβλημα είναι ότι η κόλλα δεν θα κολλήσει. Ήδη από το 2007-2009 και μετά, εφαρμόστηκαν τεράστιες ποσότητες κόλλας με τη μορφή απεριόριστης εκτύπωσης χρημάτων και δημιουργίας πίστωσης.
Το πρόβλημα ήταν ότι μια θεραπεία σε μεγάλες ποσότητες δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό εάν η ποιότητα είναι κακή.
Επίσης κανείς δεν συνειδητοποίησε ότι δούλεψαν με κακής ποιότητας υλικά.
Οι αγορές μετοχών ενδιαφέρονται μόνο για την ποσότητα και σίγουρα υπήρξε αρκετή κόλλα ενώ εκτυπώθηκαν απεριόριστα χρήματα.
Άρα έχει να κάνει με την ποσότητα ή την εκτύπωση πολλών άχρηστων χρημάτων ή QE ή ποσοτική χαλάρωση;
Το QE είναι μία από αυτές τις λέξεις Hocus Pocus, που εφευρέθηκαν για να ακούγονται σημαντικές και μυστηριώδεις. Αλλά για εμάς τους φυσιολογικούς θνητούς θα πρέπει να ονομάζεται εκτύπωση χρημάτων.
Αυτό είναι όλο, αλλά επειδή η εκτύπωση χρημάτων ακούγεται αρκετά ακατέργαστη, η Fed και η ΕΚΤ πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν με μια σικ λέξη που κανείς δεν καταλαβαίνει.
Το QE δεν σημαίνει τίποτε άλλο πέραν από εκτύπωση χρημάτων σε μεγάλες ποσότητες.
Αλλά ας καταλάβουμε απλώς ότι η κόλλα ή τα χρήματα που υποτίθεται ότι διορθώνουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πλασματικά.
Ένας κόσμος που έχει συνηθίσει το αυξανόμενο βιοτικό επίπεδο να βασίζεται στο χρέος και τα ψεύτικα χρήματα βρίσκεται στην ψευδαίσθηση ότι αυτό είναι το μόνο που απαιτείται για τη δημιουργία πλούτου.
Ένας πλασματικός κόσμος και ένα απατηλό χρηματοοικονομικό σύστημα δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τη δημιουργία πραγματικών αξιών που βασίζονται στη σκληρή δουλειά με την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών.
Ο βιώσιμος πλούτος δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθεί με οικονομικούς μάγους και χρήματα hocus pocus.

Το κατασκευασμένο σύστημα

Μερικοί από εμάς έχουν καταλάβει ότι το τελικό παιχνίδι θα αποτελείται από απεριόριστη δημιουργία χρέους και πλασματικών  χρημάτων που δεν θα αντικατοπτρίζουν αξίες.
Όχι επειδή κάποιος πιστεύει ότι η μεγαλύτερη φούσκα χρέους στον κόσμο θα εξαφανιστεί με την έκδοση περισσότερου χρέους.
Αλλά αυτή είναι η μόνη θεραπεία που απομένει σε ένα εντελώς αδιευκρίνιστο σύστημα που έχει εδώ και χρόνια σκάβει τον δικό του τάφο.
Σε αυτόν τον τάφο θα πέσει το διεθνές σύστημα.

Η μεγάλη επαναφορά από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Το διεθνές σύστημα εργάζεται απεγνωσμένα για λύσεις.
Για παράδειγμα, το WEF (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) στο Νταβός αποκαλεί το επόμενο Φόρουμ στις αρχές του 2021 «Η Μεγάλη Επαναφορά».
Έχουν δημιουργήσει μια στρατηγική πλατφόρμα πληροφοριών που θα βοηθήσει τα μέλη να ελέγχουν τον κόσμο.
Οι στρατηγικοί εταίροι του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ θα είναι μέλη μιας σειράς πλατφορμών με στόχο την μεγάλη επαναφορά.
Αυτές οι πλατφόρμες περιλαμβάνουν «Διαμόρφωση του μέλλοντος: Τεχνολογία, Blockchain, Νέα Οικονομία & Κοινωνία, Μελλοντική Κατανάλωση, Ψηφιακή Οικονομία, Χρηματοοικονομικά και Νομισματικά Συστήματα, Εμπόριο, Πόλεις & Υποδομές, Ενέργεια, Μέσα & Πολιτισμός κ.λπ.
Λοιπόν, φαίνεται ότι σκοπεύουν να ελέγξουν τα πάντα.
Κεντρικοί τραπεζίτες, τραπεζίτες, βιομήχανοι, ο Bill Gates, το IMF, η πρόεδρος της ΕΚΤ Lagarde, ο πρώην κυβερνήτης του Mark Carney της Τράπεζας της Αγγλίας κ.λπ.
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανέπτυξε την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση (4IR) η οποία «δεν θα αφήσει καμία πτυχή της παγκόσμιας κοινωνίας ανεπηρέαστη».

Το 1984 του Orwell είναι εδώ

Όλα αυτά ακούγονται αρκετά τρομακτικά, αλλά αυτή είναι και η πρόθεση.
Ο George Orwell του 1984 δεν πλησιάζει μόνο με μεγάλη ταχύτητα, αλλά γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικός με τη μέρα.
Υπάρχει μόνο ένα μεγάλο πρόβλημα.
Όποια και αν είναι η μαγεία και όσο κι αν ισχύει η κόλλα, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επιδιορθωθεί ένα σύστημα που είναι εντελώς κατεστραμμένο.
Ο κόσμος φθάνει στο τέλος και θα χρειαστεί επαναφορά.
Αλλά ακόμη και αν το νέο διεθνές σύστημα επιχειρήσει μια ομαλή επαναφορά με την αναστολή του χρέους και ένα νέο τεχνητό αποθεματικό νόμισμα, όπως ένα κρυπτο- δολάριο, στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να ξεγελάσει τον κόσμο για σύντομη περίοδο.
Η πραγματική επαναφορά, η οποία θα είναι άτακτη, θα συμβεί αναπόφευκτα στη συνέχεια.
Αυτό συνεπάγεται την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των αγορών χρέους, μετοχών και ακινήτων.
 Δυστυχώς το σύστημα θα θαφτεί στα ερείπια αυτής της κατάρρευσης.
Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, ο κόσμος μπορεί να επιτύχει πραγματική ανάπτυξη μόνο σε ένα σύστημα που έχει μειώσει μεγάλο μέρος του χρέους.
Χρειάζεται η ψευδαίσθηση οι ψεύτικες αγορές βοηθούν σε αυτό.
Πριν φτάσουμε εκεί, θα δούμε να επαναλαμβάνονται οι παλαιές συνταγές, δηλαδή απεριόριστη εκτύπωση χρημάτων.
Αλλά έχουμε δει μόνο την αρχή.
Ο κίνδυνος για ένα παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δραπετεύσει.
Όλα είναι εντελώς διασυνδεδεμένα και αλληλοσυνδεόμενα.
Ένα σοβαρό πρόβλημα σε μια τράπεζα του Χονγκ Κονγκ θα αντηχεί στιγμιαία σε όλο τον κόσμο και μέσα σε λίγα λεπτά θα επηρεάσει ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Πάρτε για παράδειγμα την Deutsche Bank (DB) την οποία πολλοί αναλυτές έχουν προεξοφλήσει ότι θα καταρρεύσει.
 Έχει ίδια κεφάλαια 57 δισ. δολάρια που αντιστοιχούν μόνο στο 4% του συνολικού ισολογισμού της Deutsche bank.
Επιπλέον, η ακαθάριστη έκθεση σε παράγωγα είναι 44 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Η χρηματιστηριακή αποτίμηση της Deutsche bank είναι μόλις 18 δισ. ευρώ, πολύ κάτω από τα ίδια κεφάλαια.
Επομένως, η αγορά σαφώς δεν πιστεύει ότι η καθαρή αξία ενεργητικού είναι πραγματική.
Μια διαγραφή επισφαλών χρεών 5% ή μια απώλεια 0,13% στα παράγωγα θα ήταν αρκετή για να οδηγήσει την Deutsche bank σε χρεοκοπία.
Θα ήταν έκπληξη εάν οι ζημίες στο χαρτοφυλάκιο χρέους ήταν μικρότερες από 25% ή οι ζημίες παραγώγων μικρότερες από το 5%.
Ωστόσο, αυτά τα μεγέθη ζημιών θα χρεοκοπήσουν την Deutsche bank.
Τα παράγωγα είναι μια πυρηνική βόμβα και όταν ένας αντισυμβαλλόμενος αποτύχει, η φούσκα ύψους 1,5 quadrillion θα σκάσει.
Σε ένα κατακερματισμένο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπου κάθε μεμονωμένη οντότητα δεν έχει κεφαλαιοποιηθεί, θα χρειαστούν πολύ λίγα να συμβούν για να καταρρεύσουν τα πάντα ταυτόχρονα.
Και αυτό δεν είναι απίθανο αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια.
Με εξαίρεση τον χρυσό.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο χρυσός είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχει επιβιώσει από κάθε οικονομική κρίση στην ιστορία.
Ο χρυσός είναι αιώνιο χρήμα και το μόνο αποθεματικό νόμισμα που έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης