Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία πάει στην παραλία της Βούλας

tags :
Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία πάει στην παραλία της Βούλας
Οι επισκέπτες και οι λουόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές μέσω της ηλιακής ενέργειας
Τη μετάβαση στο ψηφιακό και πράσινο κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον κάνει την Τρίτη (21/7/2020), η δημοτική παραλία στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Οι επισκέπτες και οι λουόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές μέσω της ηλιακής ενέργειας, δωρεάν, καθώς όλες οι ομπρέλες στην παραλία θα είναι εξοπλισμένες με φωτοβολταϊκά πάνελ και ξεχωριστό σύστημα φόρτισης με δυο θύρες USB ανά ομπρέλα.
Το ολοκληρωμένο φωτοβολταϊκό σύστημα φόρτισης ατομικών συσκευών θα είναι διασυνδεδεμένο σε δίκτυο του Διαδικτύου των Αντικειμένων (Internet of Things – ΙοΤ) με δυνατότητα μετάδοσης των μετρήσεων σχετικά με την καταναλισκόμενη ενέργεια ανά ηλιακό φορτιστή.
Τα παραπάνω δεδομένα θα  παρουσιάζονται στον ακόλουθο ιστότοπο https://ec.europa.eu/greece/events/grEEnbeach_el, όπου οι πολίτες θα μπορούν να δουν το ενεργειακό όφελος από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εν προκειμένω της ηλιακής, για τη φόρτιση των συσκευών τους.

Image

Η πιλοτική αυτή δράση αποτελεί πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα η οποία, σε συνεργασία με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του ΕΜΠ (ΕΠΙΣΕΥ), εγκαθιστά το σύστημα των ηλιοσυλλεκτών στην παραλία της Βούλας με στόχο την ενημέρωση των πολιτών περί της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (#EUGrEEnDeal). Κοινός στόχος πλέον είναι να καταστήσουμε την Ευρώπη την πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο έως το 2050 με σκοπό την ταχεία και ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας, τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των Ευρωπαίων πολιτών και την προστασία του φυσικού πλούτου των χωρών της Ευρώπης.
Η στρατηγική σύμπραξη των τριών φορέων της πιλοτικής αυτής δράσης θα επικυρωθεί την ίδια μέρα και ώρα με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας από τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Γ. Μαρκοπουλιώτη, τον Δήμαρχο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γ. Κωνσταντέλλο,  τον Πρόεδρο του ΕΠΙΣΕΥ, Oμότιμο Kαθηγητή του ΕΜΠ Ι. Βασιλείου και τον Διευθυντή Έρευνας στο ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ, Δρ. Α. Αμδίτη.  
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης