Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Αποπληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία των ΗΠΑ – Εμποδίσαμε την περαιτέρω ζημία

Williams (Fed): Αποπληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία των ΗΠΑ – Εμποδίσαμε την περαιτέρω ζημία
Δηλώσεις του προέδρου της Fed Νέας Υόρκης, John Williams
Η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών δέχεται περισσότερο αποπληθωριστικές παρά πληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε σήμερα 16/7 ο πρόεδρος της Federal Reserve (Fed) Νέας Υόρκης, John Williams, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι στόχος της Τράπεζας είναι η πλήρης απασχόληση και η σταθεροποίηση του ετήσιου πληθωρισμού γύρω από το 2%.
Επίσης, υπογράμμισε ότι η χαλάρωση από πλευράς Fed εμπόδισε το περαιτέρω πλήγμα στην αμερικανική οικονομία από την πανδημία του κορωνοϊού.
Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Williams ανέφερε ότι η οικονομία της χώρας παρουσιάζει βελτίωση έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα από το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης, ωστόσο παραμένει κατεστραμμένη.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να έχουμε περάσει τα χειρότερα.
Έχουν κάνει την εμφάνισή τους πρώιμα σημάδια ανάκαμψης» υποστήριξε ο John Williams.
Οι καταναλωτικές δαπάνες ανέκαμψαν, όπως και οι οικοδομικές άδειες.
Επιπλέον, το υψηλό ποσοστό ανεργίας έχει αρχίσει να υποχωρεί από τα ανώτατα επίπεδα, αν και οι απώλειες θέσεων εργασίας παραμένουν αυξημένες.
Αυτές οι βελτιώσεις είναι ευπρόσδεκτες, ωστόσο «η οικονομία απέχει ακόμη από την πλήρη ανάκαμψη, η οποία θα χρειαστεί χρόνια για να επιτευχθεί» εκτιμά ο Williams.
Το ξέσπασμα της COVID-19 θα συνεχίσει να είναι «στο επίκεντρο» κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης.
Τα οικονομικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι υπάρχουν ενδείξεις επιβράδυνσης στις νότιες και δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, οι οποίες «βλέπουν» δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού.
«Η ισχυρή οικονομική ανάκαμψη εξαρτάται από την αποτελεσματική και διαρκή συγκράτηση της πανδημίας COVID-19» είπε ο Williams.
Για αυτό οι αξιωματούχοι της υγείας επικεντρώνονται στον περιορισμό της εξάπλωσης της θανατηφόρου νόσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης