Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Παρά την άνοδο της ΔΕΗ +6%, συσσώρευση διαρκείας στο ΧΑ +0,62% στις 641 μον. – Μεταξύ 600-660 μον. η αγορά το επόμενο διάστημα

Παρά την άνοδο της ΔΕΗ +6%, συσσώρευση διαρκείας στο ΧΑ +0,62% στις 641 μον. – Μεταξύ 600-660 μον. η αγορά το επόμενο διάστημα
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 641 μονάδες με έντονη την προσπάθεια να απομακρυνθεί από τις κρίσιμες 630 μονάδες με χαμηλές συναλλαγές και αδύναμες τράπεζες
(upd14)Συνεχίστηκε και σήμερα η συσσώρευση διαρκείας στο ελληνικό χρηματιστήριο στις 641 μονάδες από τις 645 υψηλό ημέρας, με επίκεντρο τις τράπεζες όπου καταγράφηκε έντονη μεταβλήτότητα και με εμφανή τα σημάδια αδυναμίας ..ενώ θετικά επέδρασαν τα κέρδη σε ΔΕΗ +6,19%, ΟΤΕ +2,2%με τις συναλλαγές  στα χαμηλά επίπεδα που μας έχουν συνηθίσει το τελευταίο διάστημα.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι  η αλλαγή του ανοδικού κλίματος που σημειώθηκε αρχικά με κέρδη έως +1,3% σημειώθηκε μετά το κλείσιμο των παραγώγων όπου χάθηκαν με ευκολία σχεδόν όλα τα κέρδη με αύξηση του όγκου μόλις 2 εκατ. τεμαχίων και τζίρου περί των 4 εκατ. ευρώ αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει μια ρηχή και εύκολα χειραγωγούμενη αγορά.
Στο επίκεντρο βρέθηκε η ΔΕΗ +6,19% με υψηλό ημέρας +7,12% η οποία έσπασε ανοδικά τη συσσώρευση από τα 3,75 ευρώ και με επόμενο στόχο τα 4,15 ευρώ κλείνοντας το χάσμα που είχε αφήσει στην περίοδο της μεγάλης πτώσης των μετοχών λόγω της πανδημίας..
Υπενθυμίζεται πως μετά την ανακοίνωση των μέτρων από την κυβέρνηση η διοίκηση περιμένει σημαντική βελτίωση των EBITDA, ενώ η από λιγνιτοποίηση και η επέκταση στις ΗΠΑ, ευνοούν χρηματιστηριακά τη μετοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το κλείσιμο των παραγώγων χάθηκαν σχεδόν όλα τα κέρδη με αύξηση του όγκου μόλις 2 εκατ. τεμαχίων και τζίρου περί των 4 εκατ. ευρώ αποδεικνύοντας ότι η ελληνική αγορά είναι μια ρηχή και  εύκολα χειραγωγούμενη εγορά.
Εν τω μεταξύ, η έκδοση του ομολογιακού της Lamda καλύφθηκε 1,95 φορές με τις προσφορές στα 625 εκατ. και το επιτόκιο στο 3,45%.

Η χρηματιστηριακή αγορά παραμένει εγκλωβισμένη και αναμένεται για κάποιους μήνες ακόμη να συνεχιστεί η συσσώρευση μεταξύ 600 και 650-660 μονάδων.
Επίσης, σημαντική στήριξη αποτελούν οι 330 μονάδες για τον Τραπεζικό Δείκτη ενώ η διάσπασή τους θα οδηγήσει τις τιμές των τραπεζών σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.
Τα βλέμματα είναι στραμμένα 17 -18 Ιουλίου 2020 και στις Βρυξέλλες μία από τις πιο κρίσιμες Συνόδους Κορυφής των τελευταίων ετών με βασικό ζητούμενο την επίτευξη συμφωνίας για το «μπαζούκας» των 750 δισ. ευρώ (500 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις και 250 δισ. ευρώ σε δάνεια) που έχει προτείνει η Κομισιόν για την αναχαίτιση των κραδασμών της πανδημικής κρίσης.
Οι πιθανότητες για σύγκλιση είναι εξαιρετικά μικρές, αφού οι ηγέτες των 27 χωρών μελών εκτός από το μέγεθος των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης, καλούνται παράλληλα να γεφυρώσουν τις μεταξύ τους διαφορές για την αναλογία μεταξύ επιδοτήσεων και δανείων, τα πρόσωπα διοίκησης του Ταμείου και φυσικά τους όρους (οικονομικές μεταρρυθμίσεις) που θα συνοδεύουν τις παροχές στήριξης από την Κομισιόν.
Σημειώνεται ότι ευρωπαϊκές πηγές κάνουν λόγο για μία μαραθώνια και απρόβλεπτη Σύνοδο Κορυφής, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο νέας συνόδου στα τέλη Ιουλίου. .
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η επιφυλακτικότητα των επενδυτών καθώς οι  προσδοκίες από τις δοκιμές εμβολίων και οι ελπίδες για περισσότερα πακέτα διάσωσης παγκοσμίως εξαιτίας του κορωνοϊού  αντισταθμίζονται από τα  νέα θλιβερά ρεκόρ και οδηγεί πολλές χώρες σε νέα περιοριστικά μέτρα ακόμα και σε lockdowns – έστω και τοπικής εμβέλειας - καθώς και από την κλιμακούμενη ένταση ΗΠΑ – Κίνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις θετικές προσδοκίες που γέννησε το εμβόλιο της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Moderna, εις αναμονή της τελική φάσης, στην οποία θα μπει στις 27 Ιουλίου, φαίνεται πως μπορεί να μην είναι ασφαλές για τους ανθρώπους.
Όπως διατυπώνεται σχετικώς, περίπου 50% των ασθενών που συμμετείχαν σε πρόσφατη μελέτη εμφάνισαν ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 641 μονάδες ενώ κατέβαλε έντονη  προσπάθεια να απομακρυνθεί από τις κρίσιμες 630 μονάδες με την υπέρβαση της ζώνης των 650-660 μονάδων να θεωρείται αρκετά δύσκολη.
Στις τράπεζες, μετά από έντονη μεταβλητότητα, έκλεισαν με κέρδη, με την μεγακλύτρερη άνοδο Eurobank +2,06% και Εθνική +2,01% και ακολούθησαν Πειραιώς +0,81% και Alpha Bank +0,27%
Και ενώ οι τραπεζικές μετοχές είναι καθηλωμένες και αποτελούν τον αδύναμο κρίκο της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς προβληματισμό δημιουργεί η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, ειδικά η αναφορά για επιβάρυνση των εποπτικών κεφαλαίων από τον υψηλό αναβαλλόμενο φόρο, αλλά και η εκτίμηση για τα κόκκινα δάνεια.
Η πρόταση της ΤτΕ για την εταιρία asset management ή bad bank που θα δημιουργηθεί για να αντιμετωπίσει τα προβληματικά δάνεια κινείται στα όρια του γραφικού, είναι ατεκμηρίωτη και φορτώνει το πρόβλημα στους μετόχους και στις τράπεζες καθώς υπήρξε άρνηση από το κράτος να εισφέρει κεφάλαια.
Ειδικότερα, προτείνει οι τράπεζες να πληρώσουν 4,5 δισ για 52 δισ NPEs αντί 10 δισ ενώ δεν λύνεται το DTC και μηδενίζονται τα capital buffers
Η πρόταση της ΤτΕ κινείται στα όρια της γραφικότητας, δεν προσφέρει καμία λύση που να διαφοροποιείται από το σχέδιο Ηρακλής και δημιουργεί μείζονος σημασίας κεφαλαιακό έλλειμμα στις τράπεζες γιατί θα εξαφανιστεί το κεφαλαιακό μαξιλάρι capital buffer.
Θα αναμενόταν η ΤτΕ να ήταν καλύτερα προετοιμασμένη… αλλά όπως η ίδια δήλωσε δεν μπορεί να προβλέψει το ύψος των νέων προβληματικών δανείων… μπορεί να προβλέψει όμως ότι μετά από την πρόταση της… οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών θα πάνε στο μηδέν, θα χρειαστούν νέα κεφάλαια.
Στην ελληνική αγορά ομολόγων καταγράφέται βελτίωση με το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 1,18% -  επιτόκιο έκδοσης 1,57% στις 9 Ιουνίου 2020  - και το ιταλικό 10ετές στο 1,24%  και με το μεταξύ τους spread στις -6 μονάδες βάσης...
Επίσης, σταθεροποίηση καταγράφεται και στο ελληνικό CDS στα 5 χρόνια, καθώς βρίσκεται στις 156 μονάδες  - με χαμηλό τις 98 μονάδες ή 98% που καταγράφηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020 – ενώ το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 6692 μονάδες βάσης

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Με μεικτά πρόσημα ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό Δείκτη στο +0,03% και ο Τραπεζικός Δείκτης στο -0,28%.
Περί τις 11;00, με ελεγχόμενες πιέσεις στις τράπεζες ειδικότερα στην Πειραιώς -3,56%... ο Τραπεζικός δείκτης κατέγραψε το χαμηλό της ημέρας στο -1,88%.
Λίγο μετά τις 11:30, η πλειονότητα των μη τραπεζικών blue chips κατέγραψε αρνητικό πρόσημο και ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε το χαμηλό της ημέρας -0,42%.
Περί τις 13:15 με ήπιες αγοραστικές παρεμβάσεις στις τράπεζες με την Εθνική στο +2,26%... ο Τραπεζικός Δείκτης κατέγραψε το υψηλό της ημέρας στο +1,35% και ο Γενικός Δείκτης στο +1,30%.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο +0,62% στις 641 μονάδες έχοντας υψηλό στις 645,86 μονάδες και χαμηλό 634,90 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και ήταν μοιρασμένος στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 37,1 εκατ. ευρώ, ο όγκος 22,1 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 14,2 εκατ. διακινήθηκαν στις τράπεζες.
Προσυμφωνημένες συναλλαγές αξίας 847 χιλ. ευρώ και όγκου 44,5 εκατ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ειδικότερα, ο ΟΛΘ διακίνησε 25 χιλ. τεμάχια αξίας 528 χιλ. ευρώ και η Jumbo 19,5 χιλ. τεμάχια αξίας 320 χιλ. ευρώ.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 641 μονάδες, με πρώτη αντίσταση τις 650-660 μονάδες και ακολουθούν οι 670 και οι 680-690 μονάδες
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 630 μονάδες και ακολουθούν οι 600 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης έκλεισε στις 336 μονάδες με πρώτη αντίσταση τις 350-360 μονάδες και ακολουθούν οι 380 μονάδες και οι 400 μονάδες.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 330 μονάδες και ακολουθούν οι 300 μονάδες

Η ανάκαμψη του 2021 δεν φέρνει αναβαθμίσεις

Αν και οι οίκοι αξιολόγησης εκτάκτως – δηλαδή εκτός προγραμματισμένων χρονοδιαγραμμάτων – έχουν αξιολογήσει την ελληνική οικονομία με τον αμερικανικό οίκο Fitch να υποβαθμίζει σε σταθερές από θετικές τις προοπτικές της Ελλάδος στις 23 Απριλίου διατηρώντας την βαθμολογία σε ΒΒ και η Γερμανική Scope επίσης διατήρησε την βαθμολογία σε ΒΒ… ένα νέο κύμα αξιολογήσεων έρχεται.
Συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου ίσως να επαναξιολογήσει την ελληνική οικονομία η Scope rating και η Fitch στις 24 Ιουλίου 2020.
Δεν αναμένονται υποβαθμίσεις ή αλλαγές στην πιστοληπτική ικανότητα καθώς το πρόγραμμα Πανδημίας της ΕΚΤ… συντηρεί σε ανορθόδοξα επίπεδα την πιστοληπτική ικανότητα.
Όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας το 2021 που υπολογίζεται πέριξ του 4% - κατά την Fitch 5% - δεν θα φέρει νέες αναβαθμίσεις.
Η βαθμολογία ΒΒ αντικατοπτρίζει ελληνική οικονομία στα επίπεδα και στις προοπτικές που διαμορφώνονταν προ κορωνοιού και με παραδοχές του 2019.
Οπότε η ανάκαμψη του 2021 και πιθανότατα και η ανάκαμψη του 2022 δεν θα φέρουν αναβαθμίσει της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης.

Τι μας είπε στην ανάλυση της για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα η ΤτΕ

Το NPLs ratio θα διαμορφωθεί στο 25% περίπου, ποσοστό που εξακολουθεί να είναι το υψηλότερο και πολλαπλάσιο του μέσου όρου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού -SSM (2,7% και 3,2% αντίστοιχα με στοιχεία Δεκεμβρίου 2019).
Επιπρόσθετα, εκτιμάται ότι η επίπτωση στο Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας των τραπεζών από τη διενέργεια των εν λόγω συναλλαγών τιτλοποίησης θα ανέλθει κατά μέσο όρο σε τρεις μονάδες.
Το  Μάρτιο  του  2020,  ο  συνολικός  δείκτης κεφαλαιακής  επάρκειας  (Capital Adequacy Ratio) διαμορφώθηκε σε 16,2%, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν ένα αξιόλογο μαξιλάρι ασφαλείας για να αντιμετωπίσουν  τις  επιπτώσεις  αφενός  από την πανδημία και αφετέρου από την ανάγκη ταχείας μείωσης του υφιστάμενου αποθέματος NPEs. Όμως είναι αναγκαίο να επισημανθεί ότι οι οριστικές και εκκαθαρισμένες αναβαλλόμενες φορολογικές  απαιτήσεις (Deferred Tax Credits) το Μάρτιο του 2020 ανέρχονταν σε 15,5 δισεκ. ευρώ αντιπροσωπεύοντας το 54% των συνολικών εποπτικών κεφαλαίων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών της Τράπεζας της Ελλάδος στα επόμενα  4  τρίμηνα,  χωρίς  να  ληφθούν  υπόψη οποιεσδήποτε επιπτώσεις από την πανδημία, η συμμετοχή του DTC στα εποπτικά κεφάλαια των τραπεζών θα προσεγγίσει το 75%.
Στην πράξη αυτό συνεπάγεται ότι μεγάλο μέρος των εποπτικών κεφαλαίων θα εμφανίζεται ως μη καταβληθέν (με άγνωστο το χρονοδιάγραμμα καταβολής), ενώ τα δικαιώματα ψήφου θα είναι στη διάθεση μετόχων το κεφάλαιο των οποίων θα έχει ουσιαστικά εξαϋλωθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αρχές εταιρικής διακυβέρνησης

H επικαιρότητα

Ανεξέλεγκτη παραμένει σε παγκόσμιο επίπεδο η επιδημία του κορωνοϊού καθώς νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε στις ΗΠΑ, η Βραζιλία ξεπέρασε τις 2 εκατομμύρια μολύνσεις και η Ινδία το 1 εκατομμύριο κρούσματα, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο η Πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία ανακοίνωσε νέο ρεκόρ μολύνσεων.
Και ενώ η ανησυχία εντείνεται και στην Ευρώπη, η μόνη περιοχή στον κόσμο που φέρεται να έχει διαχειριστεί αποτελεσματικά την κατάσταση είναι η Κίνα, η οποία το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε μόλις 10 νέα κρούσματα, τη στιγμή που δεν αναφέρθηκε ούτε μια μόλυνση για 11η ημέρα στο Πεκίνο, όπου πρόσφατα βρέθηκε αντιμέτωπο με τον κίνδυνο μιας νέας έξαρσης κρουσμάτων.
Με τις περισσότερες περιοχές του πλανήτη να συνεχίζουν τη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην επιστημονική κοινότητα από όπου έρχονται αισιόδοξα μηνύματα για την ανάπτυξη εμβολίου.
Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε την Τρίτη 14 Ιουλίου ότι το εμβόλιό της εναντίον της COVID-19 θα μπει στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών την 27η Ιουλίου, αισιόδοξα μηνύματα έρχονται και από το πειραματικό εμβόλιο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την Astrazeneca την ώρα που η Κίνα ενέκρινε την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της γερμανικής BioNTech σε ανθρώπους και η Ρωσία ανακοίνωσε πως κυκλοφορεί στην χώρα το φάρμακο Koronavir για τη θεραπεία του κορονωϊού.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι θάνατοι προσεγγίζουν τους 591.000 και τα κρούσματα τα 14 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, υπολογίζονται σε περισσότερους από 7,7 εκατομμύρια.
Σε συναγερμό παραμένουν κυβέρνηση, επιστήμονες και υγειονομικές αρχές για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα εξαιτίας των αυξανόμενων κρουσμάτων που καταγράφονται από τις αρχές Ιουλίου και που κατά πολλούς μπορούν να σηματοδοτούν την επιστροφή στην περίοδο του περασμένου Μαρτίου, όταν και καταγραφόταν έξαρση των μολύνσεων.
Και μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, αναφέροντας πως ο δείκτης μετάδοσης του ιού εξακολουθεί να παραμένει πολύ χαμηλά, πως η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και πως η αύξηση των κρουσμάτων είναι ήπια σε σχέση με τον Ιούνιο, αλλά τα συνεχή κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού έρχονται να επιβεβαιώσουν πως βρισκόμαστε σε ένα πραγματικά κρίσιμο σημείο.
Εν τω μεταξύ, σήμερα Παρασκευή 17/7 - και ύστερα από αρκετές ημέρες και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου χωρίς θύματα - αναφέρθηκε ο θάνατος μιας 83χρονης γυναίκας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό στους 194 ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέλθει στους 3.939 από την έναρξη της επιδημίας.
Σε μια προσπάθεια να αποτραπεί αυτή η χαλάρωση των πολιτών, εντάσσεται και η απόφαση της επιστροφής της ενημέρωσης (κάθε Τρίτη στις 18:00 το απόγευμα) από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά.


Ανοδικές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα Παρασκευή 17/7 στα χρηματιστήρια της Ασίας, με επίκεντρο την κλιμακούμενη ένταση ΗΠΑ - Κίνας και τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας..
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -0,32%, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα έκλεισε στο +0,13%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο +0,47% και ο δείκτης KOSPI στην Ν. Κορέα έκλεισε με άνοδο +0,80%.

Στάση αναμονής στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές σήμερα Παρασκευή 17/7 στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφή των ηγετών της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dax στη Γερμανία κινείται στο +0,25%, ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο -0,50% , ο MIB στο Μιλάνο στο +0,10%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο -0,60% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο +0,40%..  
Στην Wall Street, ο Dow Jones κινείται στο -0,20%, ο S&P στο -0,25% και ο Nasdaq στο -0,45% ενώ το ETF GREC κινείται στο -0,20% (19,90 δολ.).

Έντονη μεταβλητότητα στις τράπεζες με χαμηλές συναλλαγές

Έντονη μεταβλητότητα καταγράφηκε στις τραπεζικές μετοχές με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και με έμφανή τα σημάδια αδυναμίας.
Ο κλάδος χρηματιστηριακά προσέγγισε τις τιμές των ΑΜΚ του 2015 που οριοθετούνται ισχυρές αντιστάσεις.
Η Εθνική έκλεισε στα 1,2170 ευρώ, με άνοδο +2,01% με όγκο 2,2 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,11 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,5938 ευρώ, με άνοδο +0,27%, με όγκο 4,4 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 917 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε ενδοσυνεδριακά στις 14/5/2020 στα 0,4860 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,2450 ευρώ, με άνοδο +0,81%, με όγκο 2,2 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 544 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,57 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,5520 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,3960 ευρώ, με άνοοδ +2,06% με όγκο 5 εκατ. τεμάχια  και κεφαλαιοποίηση 1,47 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα)
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 0,54 ευρώ, με πτώση -6,90% και με κεφαλαιοποίηση 241 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,1940 ευρώ, με πτώση -0,51% και όγκο 279 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 89 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 12,92 ευρώ, με πτώση -0,15% και κεφαλαιοποίηση 257 εκατ. ευρώ.

Ανοδικές τάσεις στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με χαμηλές συναλλαγές - Στο επίκεντρο η ΔΕΗ

Mε ανοδικές τάσεις έκλεισε η πλειονότητα των μη τραπεζικών μετοχών του FTSE 25 με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα με την ΔΕΗ να ξεχωρίζει ανοδικά .
Εκτός της ΔΕΗ ανοδικά έκλεισαν ΟΤΕ, Aegean,Τέρνα Ενεργειακή...
Στον αντίποδα, την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν Jumbo, Viohalco, ΕΛΠΕ
Η Coca Cola έκλεισε στα 22,86 ευρώ με άνοδο +0,48% και κεφαλαιοποίηση στα 8,46 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 12,52 ευρώ, με άνοδο +2,20% και αποτίμηση 5,89 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 3,88 ευρώ, με άνοδο +6,19% και αποτίμηση 900 εκατ. ευρώ
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,3450 ευρώ, με πτώση -0,21% και κεφαλαιοποίηση 544 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 8,90 ευρώ με πτώση -1,06% και αποτίμηση 2,98 δισ. ευρώ
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 10,86 ευρώ, με άνοδο +0,74% και κεφαλαιοποίηση 895 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 5,50 ευρώ, με πτώση -1,61% και κεφαλαιοποίηση 1,68 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 12,19 ευρώ, με πτώση -0,97% και κεφαλαιοποίηση 1,35 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 7,69 ευρώ με άνοδο +0,52% και κεφαλαιοποίηση 1,1 δισεκ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 16,02 ευρώ με πτώση -2,50% και κεφαλαιοποίηση 2,18 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 6,79 ευρώ, με άνοδο +0,74% και κεφαλαιοποίηση 723 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή του Fourlis έκλεισε στα 4,10 ευρώ, με άνοδο +0,86% και κεφαλαιοποίηση 213 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0573 ευρώ, με άνοδο +0,35% και κεφαλαιοποίηση 54 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης