Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τwitter: Περίπου 130 λογαριασμοί έγιναν στόχοι κακόβουλων επιθέσεων, λαμβάνονται επιθετικά μέτρα

tags :
Τwitter: Περίπου 130 λογαριασμοί έγιναν στόχοι κακόβουλων επιθέσεων, λαμβάνονται επιθετικά μέτρα
Περίπου 130 λογαριασμοί έγιναν στόχοι των χάκερ, ανακοίνωσε το Twitter
Περίπου 130 λογαριασμοί δέχθηκαν κακόβουλες επιθέσεις αυτή την εβδομάδα από χάκερ, αποκάλυψε η Twitter Inc, που δεσμεύτηκε να λάβε μέτρα ασφαλείας.
«Με βάση όσα γνωρίζουμε αυτήν τη στιγμή, πιστεύουμε ότι περίπου 130 λογαριασμοί μπήκαν στο στόχαστρο κυβερνοεγκληματιών» δήλωσε η ομάδα υποστήριξης του Twitter.
Στη συνέχεια, είπε: «Έχουμε λάβει επιθετικά μέτρα για να ασφαλίσουμε τα συστήματά μας, ενώ οι έρευνές μας βρίσκονται σε εξέλιξη».
Yπενθυμίζεται ότι οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στα εσωτερικά συστήματα της Twitter και μέσω αυτών σε λογαριασμους προσωπικοτήτων, όπως ο αμερικανός πρεδρικός υποψήφιος Joe Biden, η σταρ της ριάλιτι TV Kim Kardashian, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barak Obama και ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk και τους χρησιμοποίησαν για να ζητήσουν ψηφιακά νομίσματα.
Eπίσης, ανάμεσα στους λογαριασμούς στους οποίους έγινε πειρατεία ήταν επίσης αυτοί του ράπερ Kanye West, του ιδρυτή της Amazon.com Inc Jeff Bezos, του επενδυτή Warren Buffet, του συνιδρυτή της Microsoft Bill Gates και των εταιρικών λογαριασμών της Uber Technologies Inc και της Apple Inc.
Στη τελευταία δήλωσή της, η Twitter ανέφερε πως οι χάκερ κατάφεραν να ελέγξουν ένα «μικρό υποσύνολο» των λογαριασμών που έβαλαν στόχο και έστειλαν μηνύματα από αυτούς.
Η εταιρεία πρόσθεσε πως συνεχίζει να ερευνά αν οι δράστες μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα των λογαριασμών που έβαλαν στόχο.
Η Twitter επανέλαβε πως εργάζεται μαζί με τους ιδιοκτήτες των λογαριασμών αυτών.
Η διεύθυνση του FBI στο Σαν Φρανσίσκο διεξάγει έρευνα για την πειρατεία, ενώ πολλοί βουλευτές στην Ουάσινγκτον ζητούν να δοθούν εξηγήσεις για το τι συνέβη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης