Τελευταία Νέα
Διεθνή

Castex (πρωθ. Γαλλίας): Ανοικτό το ενδεχόμενο να ξανακλείσουμε τα σύνορα με την Ισπανία μετά την αύξηση κρουσμάτων στην Καταλονία

Castex (πρωθ. Γαλλίας): Ανοικτό το ενδεχόμενο να ξανακλείσουμε τα σύνορα με την Ισπανία μετά την αύξηση κρουσμάτων στην Καταλονία
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.226 νέα κρούσματα του ιού μόνο στην Καταλονία
Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας Jean Castex δεν απέκλεισε την πιθανότητα να κλείσουν και πάλι τα σύνορα της χώρας του με την Ισπανία, μετά τον εντοπισμό 1.226 νέων κρουσμάτων του ιού στην Καταλονία το τελευταίο 24ωρο.
Η αναζωπύρωση της επιδημίας του Covid-19 στην Καταλονία έχει θορυβήσει την γαλλική κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό να επισκέπτεται την πόλη Πράντ στα Ανατολικά Πυρηναία που συνορεύουν με την Ισπανία απ όπου δήλωσε οτι «παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, ιδιαίτερα σε αυτή την περιοχή και είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε και με τις ισπανικές αρχές».
Τα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας παρέμειναν κλειστά για τρεις μήνες και άνοιξαν ξανά στις 21 Ιουνίου, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας. Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, με 28.400 νεκρούς.
Η Καταλονία και η Αραγονία είναι οι δύο περιοχές που ανησυχούν περισσότερο τις ισπανικές αρχές, όμως οι εστίες του νέου κορωνοϊού είναι πάνω από 150 σε όλη τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης