Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Πολιτείες στις ΗΠΑ με το 80% του πληθυσμού… παγώνουν το άνοιγμα της οικονομίας λόγω κορωνοιού

Goldman Sachs: Πολιτείες στις ΗΠΑ με το 80% του πληθυσμού… παγώνουν το άνοιγμα της οικονομίας λόγω κορωνοιού
Πολιτείες που αντιστοιχούν στο 80% του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχουν διακόψει την διαδικασία απόσυρσης των μέτρων καραντίνας αναφέρει η Goldman Sachs
Πολιτείες στις ΗΠΑ που αντιστοιχούν στο 80% του πληθυσμού… παγώνουν ή ανακαλούν το άνοιγμα της οικονομίας λόγω κορωνοιού αναφέρει σε έκθεση της η Goldman Sachs.
Το άνοιγμα της αμερικανικής οικονομίας εκ νέου είναι σε αναμονή στις περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ύφεση στην αμερικανική οικονομία θα είναι μεγαλύτερη ενώ προφανώς η ανάκαμψη τύπου V ακυρώνεται.
Η εξέλιξη αυτή όπου το 80% του πληθυσμού στις ΗΠΑ βρίσκεται εκ νέου σε καθεστώς περιορισμού αποτελεί άκρως αρνητική εξέλιξη και για την Wall Street η οποία με την στήριξη της FED συνεχίζει ανοδικά κόντρα στην μεγάλη επιδείνωση της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα πολιτείες που αντιστοιχούν στο 80% του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχουν διακόψει την διαδικασία απόσυρσης των μέτρων καραντίνας ή λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα για να αντιστρέψουν το άνοιγμα ξανά.
Τις τελευταίες ημέρες, η Ουάσιγκτον έχει θέσει το άνοιγμα της οικονομίας σε αναμονή και η Πενσυλβάνια έκλεισε μπαρ και νυχτερινά κέντρα και επέβαλε όρια πληρότητας στα εστιατόρια.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοιού ανά ημέρα είτε αυξάνεται είτε παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα σχεδόν σε κάθε πολιτεία.
Να σημειωθεί ότι τα συνολικά κρούσματα στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 3,72 εκατ σε σύνολο κρουσμάτων διεθνώς 14,4 εκατ
Ενώ η επιτάχυνση της εξάπλωσης του κορωνοιού (Rt) ήταν λιγότερο έντονη από ότι το διάστημα Μαρτίου - Απριλίου, εξακολουθεί να αυξάνεται με ρυθμό εμποδίζοντας τα σχέδια για επανέναρξη των οικονομιών σχεδόν σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ.
Ενώ τα συνιστώμενα ομοσπονδιακά κριτήρια για το άνοιγμα εμφανίζουν πτωτική τάση, οι Πολιτείες δίνουν προσοχή στο επίπεδο των νέων κρουσμάτων, το οποίο είναι επίσης υψηλό σε πολλά μέρη των ΗΠΑ, εξέλιξη που εμποδίζει την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης