Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Δημιουργείται νέος μηχανισμός για τη διαπραγμάτευση ομολόγων 13,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Κίνα: Δημιουργείται νέος μηχανισμός για τη διαπραγμάτευση ομολόγων 13,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων
Πλέον, η αγορά ομολόγων της Κίνας, ύψους 13,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που είναι τώρα η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσ
Aκόμα ένα βήμα για την ένωση των κατακερματισμένων αγορών ομολόγων της έκανε η Κίνα, μια κίνηση που οι αναλυτές λένε ότι θα μπορούσε να απλοποιήσει τις διαδικασίες και να προσελκύσει ξένους επενδυτές.
Οι traders ομολόγων στη διατραπεζική αγορά και τα χρηματιστήρια μπορούν πλέον να ανταλλάσσουν ομόλογα που είναι εισηγμένα και στους δύο χώρους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας και της Ρυθμιστικής Επιτροπής Κινητών Αξιών την Κυριακή 19 Iουλίου.
Η αγορά ομολόγων της Κίνας, ύψους 13,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που είναι τώρα η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, έχει επεκταθεί ταχέως την τελευταία δεκαετία, προσελκύοντας επενδυτές από όλο τον κόσμο.
Ωστόσο, η πολυπλοκότητα του συστήματος αποτελεί ένα από τα εμπόδια για τους ξένους επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στην εν λόγω αγορά.
Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τους επενδυτές παραμένει η συνύπαρξη δύο ξεχωριστών τόπων διαπραγμάτευσης ομολόγων που εποπτεύονται από τρεις διαφορετικές ρυθμιστικές αρχές.
Η κυρίαρχη διατραπεζική αγορά ομολόγων της χώρας φιλοξενεί εταιρικό χρέος που εκδίδεται από τις μεγαλύτερες κρατικές εταιρείες της Κίνας, καθώς και βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα εταιρικά ομόλογα.
Η μικρότερη αλλά ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ομολόγων στα χρηματιστήρια χειρίζεται ομόλογα από εισηγμένες και μη εισηγμένες εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης