Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times: Θα καθυστερήσει η ανάκαμψη στην Ευρώπη;

Financial Times: Θα καθυστερήσει η ανάκαμψη στην Ευρώπη;
Σημαντική είναι η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου του 2020, λένε οι Financial Times
Σημαντική είναι η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου του 2020, ωστόσο η ευρωπαϊκή οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το όριο των 50 μονάδων, που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση.
Η πλειονότητα των οικονομολόγων αναμένουν ότι οι αριθμοί του Ιουλίου θα ξεπεράσουν αυτό το όριο, ωστόσο, όπως προειδοποιούν, ο ρυθμός προόδου είναι αργός.
«Με όλες τις μεγάλες οικονομίες της ζώνης του ευρώ να είναι “κλειδωμένες”, το άμεσο οριακό κέρδος της οικονομικής δραστηριότητας από τη χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής απομάκρυνσης είναι πολύ μικρότερο του επιθυμητού» δήλωσε ο Peter Schaffrik της RBC Capital Markets.
Η Christine Lagarde, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζει πολλές απειλές.
Η πρόεδρος της ΕΚΤ είπε ότι η εξαιρετικά αυξημένη αβεβαιότητα συγκρατεί τις δαπάνες των επιχειρήσεων και των καταναλωτών.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο κυρίαρχος τομέας υπηρεσιών αναμένεται να ακολουθήσει τον κλάδο των κατασκευών, ως προς την επέκταση.
Ορισμένοι αναλυτές, ωστόσο, προειδοποίησαν να μη διαβάσουν τα πρόσφατα δεδομένα του δείκτη PMI, δεδομένου ότι «δείχνουν» συρρίκνωση, σε μια εποχή που οι οικονομίες ξανανοίγουν.
«H αβεβαιότητα και ο Covid-9 δοκιμάζουν την πραγματική οικονομία» δήλωσαν οι οικονομολόγοι της Bank of America.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης