Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Αφήστε τις μετοχές των ΗΠΑ και αυξήστε τις θέσεις σε Ευρώπη, αναδυόμενες

tags :
BlackRock: Αφήστε τις μετοχές των ΗΠΑ και αυξήστε τις θέσεις σε Ευρώπη, αναδυόμενες
Η BlackRock παραμένει "ουδέτερη" στις αμερικανικές μετοχές, αναφέροντας «τον κίνδυνο εξασθένισης των φορολογικών κινήτρων και της αβεβαιότητας των εκλογών»
Ένα αποτελεσματικό εμβόλιο που να μπορεί να διατεθεί στις μάζες εξακολουθεί να είναι αρκετά μακριά και τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, με την όποια επενδυτική απόφασηνα είναι επισφαλής.
Σε αυτό το πλαίσιο, η BlackRock τονίζει ότι η Ευρώπη έχει προβάδισμα έναντι άλλων περιοχών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και των αναδυόμενων αγορών, καθώς η παγκόσμια επανεκκίνηση λαμβάνει σταδιακά ρυθμό.
Ειδικότερα, η BlackRock παραμένει "ουδέτερη" στις αμερικανικές μετοχές, αναφέροντας «τον κίνδυνο εξασθένισης των φορολογικών κινήτρων και της αβεβαιότητας των εκλογών», ενώ δηλώνει overweight στις ευρωπαϊκές μετοχές.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι ευρωπαϊκές μετοχές προσφέρουν την «πιο ελκυστική περιφερειακή έκθεση» σε ένα διαφορετικό παγκόσμιο άνοιγμα των οικονομιών.
Η ανάπτυξη θα ωφελούσε συνήθως τις αναδυόμενες αγορές, αλλά σε αυτήν την περίπτωση η ισχυρή υποδομή υγείας και η πολιτική ανταπόκριση της Ευρώπης δίνουν προβάδισμα στις μετοχές.
Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι τα νέα κρούσματα στην Ευρώπη, που κάποτε ήταν το επίκεντρο του ιού, μειώθηκαν σταδιακά από την κορυφή του Απριλίου, ενώ οι λοιμώξεις στη Λατινική Αμερική αυξήθηκαν, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.
BlackRock Investment Institute.
«Οι ικανότητες των συστημάτων υγείας της Ευρώπης και τα μέτρα περιορισμού θέτουν την περιοχή σε καλή θέση για την ανάκαμψη.
Οι ευρωπαϊκές εταιρείες προσανατολίζονται επίσης πολύ στη βελτίωση του παγκόσμιου εμπορίου και στην ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας», δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων, Mike Pyle.
«Είναι σημαντικό ότι η νομισματική και δημοσιονομική στήριξη για να μετριάσει το σοκ του ιού είναι ισχυρότερη στην Ευρώπη από ό, τι στις αναδυόμενες οικονομίες και στην Ιαπωνία - και υπάρχει χώρος και όρεξη για πρόσθετη στήριξη», πρόσθεσε ο Pyle.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης