Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο Wirecard: Στη Ρωσία διέφυγε ο COO της εταιρείας Marsalek

tags :
Σκάνδαλο Wirecard: Στη Ρωσία διέφυγε ο COO της εταιρείας Marsalek
Ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο Wirecard
Ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει το σκάνδαλο με τη γερμανική εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) Wirecard, οι ιθύνοντες της οποίας παραδέχθηκαν πως ποσό 1,9 δισ. ευρώ, που είχε εγγραφεί στον ισολογισμό της, «πολύ πιθανόν» να μην υφίστατο.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Wirecard, Markus Braun, είναι ελεύθερος με εγγύηση, ενώ ο πρώην υπάλληλός του και Νο 2 στην εταιρεία, πρώην COO της Wirecard, Jans Marsalek, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εγκατασταθεί στη Ρωσία, πέρα από τα όρια δικαιοδοσίας της Ιντερπόλ και της ΕΕ.
Εκεί, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, τυγχάνει της προστασίας της ρωσικής.
Το Νο 2 της Wirecard, Jan Marsalek, φαίνεται, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times, πως είχε στην κατοχή διαβαθμισμένα έγγραφα για τη χρήση ενός ισχυρού νευροτοξικού παράγοντα με προέλευση από τη Ρωσία.
Μάλιστα, τα παρουσίασε σε συνεργάτες του στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια προσπάθειά του να καυχηθεί πως διατηρεί σχέσεις με ανώτερους πολιτειακούς παράγοντες.
Τα εν λόγω έγγραφα, τα οποία έχουν ελεγχθεί από τους Financial Times, αφορούσαν το χημικό novichok, έναν από τους πλέον θανατηφόρους νευροτοξικούς παράγοντες στον κόσμο.
Τα έγγραφα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε ο Jan Marsalek το καλοκαίρι του 2018 και «δείχνουν» τις υπόγειες διαδρομές και τακτικές που ακολουθούσε το πρώην που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της Wirecard επί μία δεκαετία, προτού καταρρεύσει τον προηγούμενο μήνα.
Να σημειωθεί πως το novichok είχε χρησιμοποιηθεί για τη δολοφονία του πρώην διπλού πράκτορα Sergey Scripal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης