Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αισιοδοξία στις αγορές μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής- Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

tags :
ΧΑ: Αισιοδοξία στις αγορές μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής- Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο – Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή σήμερα ο ΟΠΑΠ
Η συμφωνία των Ευρωπαίων Ηγετών αλλά και οι αισιόδοξες ειδήσεις αναφορικά με το φάρμακο κατά του Covid-19 αναμένεται να ενισχύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στο ΧΑ.
Η χώρα ωφελείται με ένα πακέτο 70 δισ. ευρώ σύμφωνα με όσα είπε ο Πρωθυπουργός, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιηθούν ορθά για το μετασχηματισμό της χώρας.
Οι μετοχές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα σήμερα ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τραπεζικές μετοχές, μετά και τη χθεσινή τους ανάκαμψη, καθώς και η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή.
Η ΔΕΗ αναμένεται να προχωρήσει σε δεύτερη τιτλοποίηση απλήρωτων λογαριασμών με εκτιμώμενα έσοδα 350 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που βάζει ξανά τη μετοχή στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα η αγορά αναμένεται να διατηρήσει τη θετική ψυχολογία λόγω της συμφωνίας των Ευρωπαίων Ηγετών για το ταμείο ανάκαμψης, βοηθούμενη και από τις αισιόδοξες ειδήσεις για το φάρμακο κατά του Covid-19.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής.

Optima Bank
Η συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για το ταμείο ανάκαμψης θα δώσει τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση

Beta

Αναμένουμε ράλι της αγοράς καθώς οι επενδυτές αποκτούν ισχυρή εμπιστοσύνη μετά τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το σχέδιο τόνωσης των οικονομιών που πλήττονται από τον Covid-19.
Επιπλέον η πρόοδος στις δοκιμές εμβολίων ενίσχυσε περαιτέρω τις παγκόσμιες αγορές όπου το ανοδικό momentum αρχίζει να διαμορφώνεται.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης