Τελευταία Νέα
Διεθνή

Overtveldt (Eυρωβουλή): Πτυχές της συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι αποδεκτές

Overtveldt (Eυρωβουλή): Πτυχές της συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι αποδεκτές
Η συμφωνία είναι «μια χαμένη ευκαιρία» σε ό,τι αφορά τον «εκσυγχρονισμό του μηχανισμού των εσόδων, ανέφερε ο Johan Van Overtveldt
Την αποδοκιμασία του για ορισμένες πτυχές της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των ηγετών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Johan Van Overtveldt, και άλλοι ευρωβουλευτές.
«Το Κοινοβούλιο δεν θα δεχτεί τα προτεινόμενα ανώτατα όρια, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε παραίτηση από τους μακροπρόθεσμους στόχους της ΕΕ» δήλωσε ο Johan Van Overtveldt.
Να σημειωθεί πως το Κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ), ώστε ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός να τεθεί σε ισχύ.
Επισημαίνοντας την υγεία, την έρευνα και την κλιματική αλλαγή ως προτεραιότητες για το Κοινοβούλιο, οι διαπραγματευτές δήλωσαν ότι «θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων ποσών» για προγράμματα όπως το Horizon Europe, InvestEU, το πρόγραμμα LIFE για το περιβάλλον και το Erasmus +.
Η συμφωνία είναι «μια χαμένη ευκαιρία» σε ό,τι αφορά τον «εκσυγχρονισμό του μηχανισμού των εσόδων, ανέφερε η δήλωση των Johan Van Overtveldt και των άλλων ευρωβουλευτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης