Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Πιθανή μικρή... μόλυνση στο χρηματιστήριο λόγω VIX

Nomura: Πιθανή μικρή... μόλυνση στο χρηματιστήριο λόγω VIX
Το ενδεχόμενο διόρθωσης στη Wall Street εξετάζει η Nomura
Το ενδεχόμενο διόρθωσης στη Wall Street εξετάζει η Nomura, καθώς τα παράγωγα του δείκτη VIX λήγουν την Τετάρτη 22 Ιουλίου.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης VIX (ή δείκτης φόβου) χρησιμοποιείται ως μέτρο της μεταβλητότητας της Wall Street, λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες.
Με τις αποδόσεις των ομολόγων να είναι κολλημένες και τις μετοχές να ανεβαίνουν συνεχώς, αν μη τι άλλο, οι προσπάθειες της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ να κρατήσουν τις αγορές ψηλά φαίνεται πως έχουν αίσια έκβαση.
Όπως σημειώνει η Nomura, αυτός ήταν ο βασικός μακροοικονομικός παράγοντας πίσω από τον περιορισμό της μεταβλητότητας και την ανάληψη ρίσκου.
Επίσης, αυτό οδήγησε στην αξιοποίηση, εκ νέου, των στρατηγικών τύπου «έλεγχος μεταβλητότητας», με την εκτιμώμενη ακαθάριστη έκθεση χαρτοφυλακίου του μοντέλου Nomura QIS CTA Trend να επιστρέφει στα επίπεδα «προ κορωνοϊού επίπεδα.
Εν μέσω αυτού του κλίματος ευφορίας, τι θα μπορούσε να πάει στραβά;
Η Nomura προειδοποιεί:
Τα παράγωγα του VIX λήγουν την Τετάρτη 22 Ιουλίου - κάτι που επανειλημμένως έχει αποτελέσει σημείο καμπής σε ό,τι αφορά τη χρηματαγορά.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης