Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με οριακές μεταβολές έκλεισε το πετρέλαιο – Στα 44,3 δολ. το Brent, στα 41,9 δολ. το WTI

Με οριακές μεταβολές έκλεισε το πετρέλαιο – Στα 44,3 δολ. το Brent, στα 41,9 δολ. το WTI
Με ελάχιστες μεταβολές έκλεισε το πετρέλαιο
Με ελάχιστες μεταβολές έκλεισαν σήμερα 22/7 οι τιμές πετρελαίου, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάρτιο, καθώς η γεωπολιτική αβεβαιότητα και οι νέες εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον αντιστάθμισαν τα θετικά νέα για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορωνοϊού και τη συμφωνία των ηγετών της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent έκλεισε στο +0,05% και τα 44,3 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου 2020 έκλεισε στο -0,05% και τα 41,9 δολ. ανά βαρέλι.
Να σημειωθεί ότι αύξηση κατέγραψαν τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα της S&P Global Platts αναμενόταν μείωση των αποθεμάτων κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.
Τα στοιχεία της EIA έδειξαν επίσης ότι η ποσότητα του πετρελαίου που αποθηκεύτηκε στο Cushing της Οκλαχόμα, το σημείο παράδοσης για τα αποθέματα των ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την ίδια εβδομάδα.
Αντίθετα, σύμφωνα με την EIA, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια, ελαφρώς λιγότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα της S&P Global Platts που ανέμεναν μείωση κατά 2 εκατ. βαρέλια.
Τέλος, τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων ενισχύθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια, πολύ περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 280.000 βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης