Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Κομισιόν βάζει πλώρη για υπεράκτιες ΑΠΕ – Δημόσια διαβούλευση έως 24/9

Η Κομισιόν βάζει πλώρη για υπεράκτιες ΑΠΕ – Δημόσια διαβούλευση έως 24/9
Η Κομισιόν βάζει πλώρη για πλωτές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη μελλοντική στρατηγική της ΕΕ για τις υπεράκτιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία θα εγκριθεί εντός του τρέχοντος έτους.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η στρατηγική θα στηρίξει την ανάπτυξη και την ενσωμάτωση των υπεράκτιων πηγών στο ενεργειακό μείγμα της ΕΕ, στηρίζοντας τους κλιματικούς μας στόχους για το 2030 και το 2050.
Η στρατηγική θα περιγράφει μια νέα προσέγγιση για την αξιοποίηση του υπεράκτιου δυναμικού ανανεώσιμης ενέργειας της Ευρώπης με βιώσιμο τρόπο και χωρίς αποκλεισμούς και θα συμβάλει στην υπέρβαση των υφιστάμενων εμποδίων.
Πρόκειται για σημαντικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της δέσμης μέτρων ανάκαμψης NextGenerationEU, καθώς θα συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην τόνωση των επενδύσεων, καθώς εφαρμόζουμε καθαρές νέες τεχνολογίες σε όλη την ΕΕ.
Η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής ενέργειας θα συμβάλει στην παροχή οικονομικά προσιτής ενέργειας στους πολίτες μας και θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα και την ασφάλεια του εφοδιασμού της Ευρώπης.
Η Επίτροπος Ενέργειας Kadri Simson, δήλωσε σχετικά:
«Για να επιτύχουμε κλιματική ουδετερότητα έως το 2050, πρέπει να εικοσαπλασιάσουμε την υπεράκτια παραγωγή ενέργειας στην ΕΕ.
Για τον σκοπό αυτό πρέπει να καταστεί ευκολότερη η δημιουργία μεγάλης κλίμακας υπεράκτιων αιολικών πάρκων με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.
Πρέπει επίσης να αξιοποιήσουμε το δυναμικό άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η υπεράκτια ηλιακή ενέργεια, καθώς και τις νέες ευκαιρίες που προσφέρουν η παλιρροϊκή και η ωκεάνια ενέργεια».
Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης