Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Παράταση μέχρι τέλος Νοεμβρίου ζητούν οι συνταξιούχοι για τα πρόστιμα των ΔΟΥ στα αναδρομικά των συντάξεων

tags :
Παράταση μέχρι τέλος Νοεμβρίου ζητούν οι συνταξιούχοι για τα πρόστιμα των ΔΟΥ στα αναδρομικά των συντάξεων
Με βάση τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις στα αναδρομικά της συγκεκριμένης περιόδου είχαν επιβληθεί πρόστιμα που άγγιζαν τα 6.700 ευρώ
Παρέμβαση στο θέμα της ρύθμισης με την οποία αίρονται τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις σε 71.000 συνταξιούχους που έλαβαν αναδρομικά την διετία 2010-13 και δηλώθηκαν-λόγω αδυναμίας των ασφαλιστικών ταμείων στις ΔΟΥ το 2019- κάνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις ζητώντας παράταση από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, για το δικαίωμα υποβολής αίτησης ακύρωσης ως το τέλος Νοεμβρίου.
Το ΒΝ είχε αναφέρει την Τετάρτη 30/7 (ΔΕΣ ΕΔΩ) ότι με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δίνονταν η δυνατότητα «σβησίματος» των προστίμων και χρεών ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο ΕΔΙΣΥ με επιστολή του προς τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής Απόστολο Βεζυρόπουλο, ζητά παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 30 Νοεμνρίου.
Σε επιστολή του σημειώνει ότι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχων έχουν υποχρεωθεί σε διάστημα επτά εργασίμων ημερών να ζητήσουν και λάβουν βεβαιώσεις περί των αναδρομικά εισπραχθέντων ποσών για τα έτη 2011, 2012, 2013, βεβαιώσεις οι οποίες δεν εμφανίζονται στο σύστημα της ΑΑΔΕ, καθώς και των πρώην ασφαλιστικών ταμείων (νυν «e-ΕΦΚΑ»).
Δεν είναι ξεκαθαρισμένο (δεν αναφέρεται καν) στην εγκύκλιο ποιο είναι το καταληκτικό διάστημα για τις ήδη κατατεθειμένες ενδικοφανείς προσφυγές οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ και δεν έχουν
Να σημειωθεί ότι με βάση τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις στα αναδρομικά της συγκεκριμένης περιόδου είχαν επιβληθεί πρόστιμα που άγγιζαν τα 6.700 ευρώ.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης