Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Wall, στο -2,29% ο Nasdaq - Απογοήτευση από την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και την ένταση ΗΠΑ - Κίνας

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η Wall, στο -2,29% ο Nasdaq - Απογοήτευση από την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και την ένταση ΗΠΑ - Κίνας
«Στο κόκκινο» έκλεισε η Wall Street
«Στο κόκκινο» έκλεισαν σήμερα 23/7 οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώςη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση στις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και η κλιμακούμενη ένταση ΗΠΑ – Κίνας απογοήτευσαν τους επενδυτές.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 1,31% στις 26.652,33 μονάδες.
O δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε πτώση 1,22% στις 3.236,10 μονάδες.
Ακόμη υψηλότερη είναι η υποχώρηση του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq, ο οποίος μέχρι πρότινος κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ωστόσο έκλεισε στο -2,29% και τις 10.461,42.
Image

Η μετοχή της Tesla κατέγραψε πτώση 5%, παρά το ότι οι οίκοι προχωρούν σε αύξηση της τιμής - στόχου για τη μετοχή της μετά τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψε στο β' τρίμηνο του έτους.
Πτώση άνω του 4% σημείωσε η μετοχή της Microsoft, παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα του τεχνολογικού κολοσσού, με τη θυγατρική Linkedin να επηρεάζεται αρνητικά από την κρίση στην αγορά εργασίας.

Στο κόκκινο βρίσκονται και πάλι οι σινοαμερικανικές σχέσεις μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να δώσει διορία 72 ωρών στην Κίνα να κλείσει το προξενείο της στο Χιούστον.
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για κατασκοπία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump να υποστηρίζει ότι είναι πιθανό να κλείσουν και άλλα προξενεία της Κίνας στο αμερικανικό έδαφος.
Οι κινήσεις αυτές έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Κίνας, η οποία κάνει λόγο για μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση.
Η νέα επιδείνωση στις σχέσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη αποτελεί απόρροια της απόφασης του State Department να κλείσει το προξενείο της Κίνας στο Χιούστον του Τέξας προκειμένου «να προστατεύσει την πνευματική ιδιοκτησία και τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικάνων».
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του προέδρου Trump, ο οποίος άφησε ανοιχτό αντίστοιχες αποφάσεις να ληφθούν και για άλλα κινεζικά προξενεία.
«Είναι πάντα πιθανό να κλείσουν και άλλες διπλωματικές αποστολές της Κίνας.
Στο προξενείο του Χιούστον έκαιγε μια φωτιά.
Υποθέτω, έκαιγαν έγγραφα, χαρτιά, αναρωτιέμαι τι ήταν όλο αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Trump.
Στο μέτωπο της πανδημίας, αν και ολοένα και περισσότερες φαρμακευτικές εταιρείες ανακοινώνουν αισιόδοξα και ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων τους κατά της επιδημίας του κορωνοϊού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διεμήνυσε πως η ανθρωπότητα δεν θα πρέπει να περιμένει το εμβόλιο πριν από τις αρχές του 2021 και άρα τους επόμενους μήνες θα πρέπει να συνεχίσει να ζει με τον ιό, ο οποίος πάντως εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα.
Στις ΗΠΑ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο σχεδόν 1.100 θάνατοι στη διάρκεια μιας ημέρας, τη στιγμή που 23 Πολιτείες αναφέρουν αύξηση των θυμάτων λόγω της επιδημίας ενώ στη Λατινική Αμερική η επιδημία πραγματικά θερίζει, με τη Βραζιλία να ανακοινώνει νέο ρεκόρ μολύνσεων και το Περού να αναθεωρεί επί τα χείρω το συνολικό αριθμό των νεκρών.
Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η εκτίμηση του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία η εξάπλωση της πανδημίας στην αμερικανική ήπειρο δεν δείχνει καμία τάση ύφεσης.
Πάντως ανησυχία εκφράζεται για την εξάπλωση του ιού τόσο στην Ινδία και στην Αφρική όσο και στη νότια Ευρώπη και στα Βαλκάνια ενώ παραμένει η έξαρση κρουσμάτων στην Αυστραλία.
Ενδεικτικό του ρυθμού εξάπλωσης του ιού είναι ότι αν και χρειάστηκαν 15 εβδομάδες από την έναρξη της επιδημίας για να φτάσουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 2 εκατομμύρια κρούσματα, χρειάστηκαν μόλις 8 ημέρες για να εκτοξευτούν τα 13 εκατομμύρια κρούσματα σε 15 εκατομμύρια!
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί προσεγγίζουν τους 624.000, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 15,2 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει και έχουν θεραπευτεί, υπολογίζονται σε περισσότερους από 8,6 εκατομμύρια.

Στα 1,416 εκατ. οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Συνεχίζεται η άνοδος στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς η αγορά εργασίας έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού.
Η άνοδος στις αιτήσεις είναι μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές έκαναν λόγο για 1,3 εκατ.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση 109 χιλ. στα 1,416 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουλίου.
Κατά τη διάρκεια των 16 εβδομάδων από το ξέσπασμα της πανδημίας, έχουν χαθεί 52,69 εκατ. θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν στα 16,197 εκατ. από 17,304 εκατ.
Image

Με οριακές μεταβολές έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα 23/7 τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το θετικό κλίμα από την πρόσφατη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης, τα καλύτερα των εκτιμήσεων εταιρικά αποτελέσματα και η βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία, επισκιάστηκαν από την κλιμακούμενη σινοαμερικανική ένταση και την αβεβαιότητα που συνεχίζει να προκαλεί ο κορωνοϊός.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ έκλεισε στις 13.103,39 μονάδες (-0,01%).
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.213,19 (+0,10).
Ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε πτώση 0,07% στις 5.033,76 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχώρησε στις 0,7% και τις 20.454,56 μονάδες.
Ο ΙΒΕΧ 35 έκλεισε στις 7.384,90 μονάδες (-0,07%).
Επισημαίνεται πως ο δείκτης GfK καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία τον Αύγουστο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης ανήλθε στο -0,3 από -9,6 τον Ιούλιο, την ώρα που οι αναλυτές έκαναν λόγο για μικρότερη βελτίωση στο -5.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές, το καταναλωτικό κλίμα βελτιώθηκε λόγω της μείωσης στη φορολογία, με τους καταναλωτές να επισπεύδουν τις αγορές τους.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης