Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Το σοκ για τις διεθνείς αγορές θα είναι άνευ προηγουμένου τον Σεπτέμβριο του 2020

Nomura: Το σοκ για τις διεθνείς αγορές θα είναι άνευ προηγουμένου τον Σεπτέμβριο του 2020
Για άνευ προηγουμένου σοκ τον Σεπτέμβριο κάνει λόγο η Nomura
Για άνευ προηγουμένου σοκ τον Σεπτέμβριο τoυ 2020 στις αγορές κάνει λόγο με ανάλυσή του ο ιαπωνικός επενδυτικός οίκος Nomura.
Παρότι οποιαδήποτε άνοδος του πληθωρισμού θα ήταν εύλογη λόγω της πλημμυρίδας ρευστότητας που έχει πνίξει τις αγορές, οι επενδυτές πρέπει να επανεξετάσουν τις τοποθετήσεις τους, όπως επισημαίνεται σχετικά.
Με τον δείκτη VIX (δείκτης φόβου) να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, διολισθαίνοντας τις τελευταίες 20 ημέρες αλλά παρουσιάζοντας... δυσκολία να πέσει έτι περαιτέρω, η Nomura κάνει λόγο για πρόδηλη κατάσταση ανισορροπίας.
Βέβαια, μετά το ρεκόρ στα Op-Ex του περασμένου μήνα, τα πράγματα φαίνεται να έχουν ηρεμήσει.
Οι 3.300 μονάδες στα παράγωγα του S&P 500, από την άλλη, αποτελούν ένα ρεαλιστικό ενδεχόμενο.
O τεχνολογικός τομέας δείχνει συναρπαστικός, με τους επενδυτές να έχουν λάβει long θέσεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη Nomura, στο άμεσο μέλλον ελλοχεύουν κίνδυνοι που έχουν να κάνουν κυρίως με την αγορά ομολόγων.
Με τα επιτόκια της Fed να παραμένουν στο 0% και τη μεταβλητότητα να είναι υψηλή, αναμένεται επίπεδωση της καμπύλης της bull market εντός μίας νύχτας.
Ωστόσο, παρότι όλοι αναμένουν πτώση στο χρηματιστήριο, η αγορά θα υποφέρει από τις αποδόσεις στα ομόλογα, επισημαίνει ο αναλυτής της Nomura, με τις μετοχές να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.
Μήνας-ορόσημο είναι ο Σεπτέμβριος, καθώς τότε ανοίγει το παράθυρο για την πώληση ομολόγων.
Την ίδια περίοδο, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συνηθίζουν να εκδίδουν ομόλογα που απορροφούν τη ρευστότητα που υπάρχει στην αγορά.
Η υπερπροσφορά τίτλων χρέους θα οδηγήσει σε μια bear market.
H έκδοση ομολόγων επενδυτικού βαθμού «τρέχει» με 30% τον Ιουνίο, ενώ ο Αύγουστος, παραδοσιακά, είναι λιγότερο κινητικός λόγω διακοπών.
Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι εταιρικές εκδόσεις να εκτοξευθούν τον Σεπτέμβριο.
Πέρα από τα παραπάνω επισημαίνει πως:
Ο Σεπτέμβριος του 2019 ήταν ο μήνας με τις περισσότερες εκδόσεις ομολόγων (δεκαετή ομόλογα που πωλήθηκαν στις 40 μονάδες βάσης τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου έκλεισαν τον μήνα χάνοντας 16 μονάδες βάσης).
Ο Σεπτέμβριος του 2018 ήταν ο δεύτερος πιο «δραστήριος» μήνας για την αγορά ομολόγων.
Τρίτος τη τάξει, σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις τίτλων χρέους, ήταν ο Σεπτέμβριος του 2016.
Εν προκειμένω η Nomura σημειώνει πως, σε ετήσια βάση, η τάση έκδοσης ομολόγων, αναφορικά με τη λήξη της προσφοράς τους, μετατοπίζεται στην καμπύλη σε μια μέση διάρκεια ζωής μεγαλύτερη των 10 ετών.
Ως αποτέλεσμα, οι μακρύτερες καμπύλες και η χρονική διάρκεια παρουσιάζουν μεγάλη συσχέτιση τους τελευταίους μήνες, κάτι που σημαίνει πως επίκειται sell off.
Σε αυτό το ενδεχόμενο, το φθινόπωρο, όπως προειπώθηκε, η υπερπροσφορά στις αρχές του φθινοπώρου θα εντείνει τη μεταβλητότητα.
Ένα τελευταίο στοιχείο που ανησυχεί τη Nomura είναι τα μακροοικονομικά δεδομένα, σε συνδυασμό τις προσδοκίες για υψηλότερο πληθωρισμό.
Μετά το ράλι του Αυγούστου, λοιπόν, θα πυροδοτηθεί... χάος, με τις μετοχές να ακολουθούν το δόγμα Value over Growth και με sell off στην αγορά ομολόγων.
Τέλος, η Nomura συστήνει άμεσες αγορές σε Cyclical/Value τομείς.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης