Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pew Research: Οι εταιρίες των social media ασκούν υπερβολική επιρροή στην πολιτική, υποστηρίζει το 72% των Αμερικανών

Pew Research: Οι εταιρίες των social media ασκούν υπερβολική επιρροή στην πολιτική, υποστηρίζει το 72% των Αμερικανών
Οι πλειοψηφίες τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι οι εταιρείες των κοινωνικών δικτύων έχουν υπερβολική πολιτική δύναμη
Το 72% των Αμερικανών υποστηρίζουν ότι οι εταιρίες πίσω από τα διάσημα κοινωνικά δίκτυα επικοινωνίας και ενημέρωσης, ασκούν υπερβολική ισχύ και επιρροή στην πολιτική, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pew Research.
Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, μόλις το 22% των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι τεχνοκράτες της Silicon Valley κατέχουν το «σωστό ποσό» στην πολιτική εξουσία, ενώ μόνο το 6% πιστεύει ότι «δεν είναι αρκετή».
Σχεδόν 9 στους 10 «συντηρητικούς Ρεπουμπλικάνους», ποσοστό 89%, πιστεύουν ότι οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν υπερβολική ισχύ έναντι του 74% των «μετριοπαθών ή φιλελεύθερων Ρεπουμπλικανών», ενώ οι φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί είναι λίγο πιο πιθανό από τους μετριοπαθείς ή συντηρητικούς Δημοκρατικούς 68%, έναντι 60%.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/influence%20pew.jpg?itok=QvpO_t3s
Οι πλειοψηφίες τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι οι εταιρείες των κοινωνικών δικτύων έχουν υπερβολική πολιτική δύναμη, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι είναι ιδιαίτερα πιθανό να εκφράσουν αυτήν την άποψη.
Περίπου οκτώ στους δέκα Ρεπουμπλικάνους και ανεξάρτητους Ρεπουμπλικάνους το 82%, πιστεύουν ότι αυτές οι εταιρείες έχουν πάρα πολύ δύναμη και επιρροή στην πολιτική, σε σύγκριση με το 63% των Δημοκρατικών και των δημοκρατικών. Οι Δημοκρατικοί, από την άλλη πλευρά, είναι πιο πιθανό από τους Ρεπουμπλικάνους να λένε ότι αυτές οι εταιρείες έχουν το σωστό ποσό εξουσίας και επιρροής στην πολιτική (28% έναντι 13%).
Ελάχιστοι και στα δύο κόμματα πιστεύουν ότι αυτές οι εταιρείες δεν έχουν αρκετή ισχύ.
Τα αποτελέσματα απηχούν μια παρόμοια έρευνα του Κέντρου του 2018, η οποία διαπίστωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν πιο πιθανό από τους Δημοκρατικούς να πιστεύουν ότι οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων λογοκρίνουν πολιτικό περιεχόμενο και είναι προκατειλημμένες προς τις φιλελεύθερες απόψεις.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/half%20want%20regs1.jpg?itok=CeDPyYgi

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης