Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε συναγερμό και πάλι ο πλανήτης για το δεύτερο κύμα κορωνοΐού - 40 χώρες καταγράφουν ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων

Σε συναγερμό και πάλι ο πλανήτης για το δεύτερο κύμα κορωνοΐού - 40 χώρες καταγράφουν ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων
Πολλές χώρες βιώνουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μήνα από το πρώτο κύμα
Έξαρση παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα στα κρούσματα κορωνοΐού διεθνώς καθώς, σχεδόν 40 χώρες κατέγραψαν ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, κάτι το οποίο έχει σημάνει συναγερμό σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Η καμπύλη των νέων κρουσμάτων, σημειώνει σημαντική αύξηση στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία, αλλά και σε στην Αυστραλία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, τη Βολιβία, το Σουδάν, την Αιθιοπία, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, την Ισπανία, το Ουζμπεκιστάν και το Ισραήλ.
Πολλές χώρες, μάλιστα, βιώνουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μήνα από το πρώτο κύμα.
«Δεν επιστρέψουμε στην παλιά ομαλότητα. Η πανδημία έχει ήδη αλλάξει τον τρόπο ζωής» προειδοποίησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
«Ζητούμε από τον καθένα να αντιμετωπίζει τις αποφάσεις για το πού πηγαίνει, τι κάνει και ποιους συναντά σαν να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Γιατί αυτό είναι» υπογράμμισε.
Σύμφωνα με το Reuters, τα κρούσματα της Covid-19 καταγράφουν σταδιακή αύξηση το τελευταίο διάστημα σε αρκετές χώρες ανά τον πλανήτη. Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι πραγματικοί αριθμοί να είναι ακόμη μεγαλύτεροι, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων στις φτωχές και αναπτυσσόμενες χώρες.
Οι ΗΠΑ, σε κάθε περίπτωση, παραμένουν στην πρώτη θέση των κρουσμάτων παγκοσμίως, ξεπερνώντας τα 4 εκατομμύρια περιστατικά και σημειώνοντας πάνω από 1.000 θανάτους για 4η διαδοχική ημέρα. Βραζιλία και Ινδία έχουν επίσης, ξεπεράσει το όριο του 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων.
Στην Αυστραλία, παράλληλα, οι τοπικές αρχές επέβαλαν μερικό lockdown, ενώ κατέστησαν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για τους κατοίκους της Μελβούρνης. Την ίδια ώρα, η Ιαπωνία προειδοποιεί τους νέους να σταματήσουν τις εξόδους στα μπαρ και να τηρήσουν το μέτρο της κοινωνικής απόστασης. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι σαφώς χαμηλότερος σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας.
Στο Μεξικό επίσης, οι αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο νέας αύξησης των κρουσμάτων, λόγω της σταδιακής χαλάρωσης των έκτακτων περιοριστικών μέτρων.
Ωστόσο, εξίσου ανησυχητική είναι η κατάσταση και στην Ευρώπη, όπου έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος. Η Ισπανία, για παράδειγμα, κατέγραψε την Παρασκευή νέα αύξηση των επιβεβαιωμένων περιστατικών.
Παρόμοια η κατάσταση και στην Αφρική, αλλά και στη Μέση Ανατολή, όπου -για παράδειγμα- το Ομάν επέβαλε νέο lockdown, διάρκειας δύο εβδομάδων.
Όπως φαίνεται, επομένως, η πανδημία της Covid-19 παραμένει παρούσα και πλέον, όλες οι ελπίδες εναποτίθενται στην επιστημονική κοινότητα και την εξεύρεση ενός αποτελεσματικού εμβολίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης