Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Για απάτη σε βάρος του Δημοσίου κατηγορείται ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας

tags :
Ιταλία: Για απάτη σε βάρος του Δημοσίου κατηγορείται ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας
Ο Fontana που προέρχεται από τη Λέγκα κατηγορείται για απευθείας ανάθεση 500.000 ευρώ σε εταιρεία του κουνιάδου του για ιατρικές ποδιές
Για απάτη σε βάρος του Δημοσίου κατηγορείται ο περιφερειάρχη της Λομβαρδίας, Attilio Fontana, που προέρχεται από τη Λέγκα, με την Εισαγγελία του Μιλάνου να τον έχει καλέσει σε απολογία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, το αδίκημα στο οποίο γίνεται αναφορά, είναι απάτη σε βάρος του δημοσίου και σχετίζεται με την εταιρία Dama, ιδιοκτησίας του κουνιάδου του Fontana, η οποία, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, κατά την κρισιμότερη φάση της κρίσης του κορωνοϊού, είχε εξασφαλίσει παραγγελία (με απευθείας ανάθεση) πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ από την περιφέρεια της Λομβαρδίας, για να προμηθεύσει τα νοσοκομεία με ιατρικές μπλούζες.
Στο θέμα αναφέρεται και η La Repubblica, ενώ το θέμα αποκάλυψε η Rai.
Η εταιρεία Dama προσπάθησε να μετατρέψει την παραγγελία αυτή σε δωρεά, τουλάχιστο σε ότι αφορά τα τρία τέταρτα του συνολικού ποσού.
Αρχικά οι υπεύθυνοι της εταιρίας δήλωσαν ότι η όλη υπόθεση οφείλεται σε «παρανόηση κάποιων υπαλλήλων της», ενώ ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας υποστήριξε ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα, για το όλο θέμα.
Οι εισαγγελείς, όπως διέρρευσε, ερευνούν και το αν υπήρξε προσπάθεια παράνομης μεταφοράς κεφαλαίων σε ελβετικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης