Τελευταία Νέα
Διεθνή

Michel (ΕΕ): Με το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχουμε πολύ περισσότερους πόρους για επενδύσεις

Michel (ΕΕ): Με το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχουμε πολύ περισσότερους πόρους για επενδύσεις
O Michel υπεραμύνθηκε του Ταμείου Ανάκαμψης των 750 δισεκ. ευρώ που συμφωνήθηκε από τους ηγέτες της ΕΕ την Τρίτη 21/7/2020
Η Ευρώπη διαθέτει τώρα «πολύ περισσότερα» χρήματα για μελλοντικές επενδύσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
O Michel υπεραμύνθηκε του Ταμείου Ανάκαμψης των 750 δισεκ. ευρώ που συμφωνήθηκε από τους ηγέτες της ΕΕ την Τρίτη 21/7/2020 και το οποίο στοχεύει να ανασύρει τις οικονομίες των κρατών – μελών από την χειρότερη ύφεση μεταπολεμικά.  
Στο πλαίσιο του Ταμείου, η ΕΕ θα διανείμει 390 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις και 360 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια με χαμηλό επιτόκια.
Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί μέσω έκδοσης χρέους της ΕΕ, υπενθυμίζει το Bloomberg.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πάντως επέκρινε τον Michel ότι μείωσε τη χρηματοδότηση που προορίζεται για την προστασία του κλίματος, την ψηφιακή καινοτομία και το πρόγραμμα υποτροφιών Erasmus University στην πρότασή του για τον προϋπολογισμό 2021-2027, σύμφωνα με την εφημερίδα.
«Το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να είναι εκεί για τον εκσυγχρονισμό της ΕΕ», είπε στη συνέντευξη του ο Βέλγος αξιωματούχος.
«Για πρώτη φορά, η ΕΕ μπορεί να δανειστεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.
Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολύ περισσότερα χρήματα διαθέσιμα για μελλοντικές επενδύσεις από πριν», πρόσθεσε.
Τα κονδύλια του Erasmus θα αυξηθούν κατά το ήμισυ στον νέο προϋπολογισμό, είπε.
Περίπου το 30% των πόρων από το πακέτο τόνωσης και τον προϋπολογισμό της ΕΕ πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του κλίματος.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης