Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Η ένταση Ελλάδος-Τουρκίας στο επίκεντρο – Συσσώρευση με πιθανή ανοδική αντίδραση

tags :
ΧΑ: Η ένταση Ελλάδος-Τουρκίας στο επίκεντρο – Συσσώρευση με πιθανή ανοδική αντίδραση
Η αγορά δείχνει διαθέσεις να κρατηθεί πάνω από τις 630 μονάδες και στις τελευταίες τρεις προσεγγίσεις που έκανε ο γενικός δείκτης αντέδρασε ανοδικά
Η υποχώρηση της έντασης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα μπορούσε να οδηγήσει σήμερα το ΧΑ σε αντίδραση, αλλά οι αναλυτές σημειώνουν πως η αγορά θα παραμείνει εύθραυστη και το βλέμμα των επενδυτών θα είναι στραμμένο στην ειδησεογραφία για τις κινήσεις των δύο χωρών.
Η αγορά δείχνει διαθέσεις να κρατηθεί πάνω από τις 630 μονάδες και στις τελευταίες τρεις προσεγγίσεις που έκανε ο γενικός δείκτης αντέδρασε ανοδικά.
Ο τζίρος ωστόσο παραμένει χαμηλός και δεν είναι ικανός να απομακρύνει σημαντικά την αγορά από την εν λόγω στήριξη.
Στο εξωτερικό οι αγορές δείχνουν χωρίς ξεκάθαρη τάση.
Σημειώνεται πως μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα δημοσιεύσει αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο η ΕΧΑΕ, ενώ ο ΟΛΠ διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,51186 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να εμφανίσει τάσεις συσσώρευσης καθώς οι διεθνείς αγορές παραμένουν χωρίς ξεκάθαρη τάση.

Euroxx
Η αγορά θα μπορούσε να κινηθεί υψηλότερα καθώς η ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας μειώνεται αλλά θα παραμείνει εύθραυστη.

Beta
Ήπια αισιοδοξία για την εγχώρια αγορά μετοχών, καθώς η αποκλιμάκωση στην περιοχή μειώνει την αβεβαιότητα.
Σε συνδυασμό με την πρόσφατη ιστορική συμφωνία της Ε.Ε. και την αξιολόγηση της Fitch, οι επενδυτές ενδέχεται να βρουν χώρο για κάποια ανοδική κίνηση.
Στις διεθνείς αγορές ο χρυσός και το ασήμι συνεχίζουν να ενισχύονται ενώ το δολάριο δέχεται σημαντική πίεση ενσωματώνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με τα δημοσιονομικά μέτρα που θα ανακοινωθούν.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης