Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση λόγω αποκλιμάκωσης της έντασης Ελλάδος-Τουρκίας

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αντίδραση λόγω αποκλιμάκωσης της έντασης Ελλάδος-Τουρκίας
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με μικτές τάσεις. Περιμένουν τα νέα από ΗΠΑ. Αλλά μην τα ξαναλέμε, ο DAX πριν λίγες μέρες ήταν πάνω από τις 13 χιλ. μονάδες και εμείς παλεύουμε με τις 630 μονάδες. Στα δικά μας η στήριξη των 630 μονάδων δείχνει πως αντέχει.

Θα βοηθήσει σήμερα η αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Η ψυχραιμία της χώρας και οι προσεκτικές κινήσεις της κυβέρνησης μάλλον μας έδωσαν ένα προβάδισμα.

Οι εσωτερικές επιχειρηματικές ειδήσεις είναι ελάχιστες και βέβαια καθώς οδεύουμε προς τον Αύγουστο δεν περιμένουμε και πολλά. Η ΕΧΑΕ θα δημοσιεύσει σήμερα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο και σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να μαθαίνουμε επιλεκτικά για κάποιες εταιρείες.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Το ξεκίνημα της συνεδρίασης δείχνει πως οι τράπεζες βγάζουν αντίδραση, και τεχνικά τη χρειάζονται, και πως το ΧΑ αντιδρά καλά. Με άνοδο 0,90% στα πρώτα λεπτά και στις 640 μονάδες.

Οι αναλυτές περιμένουν πως η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί και μέχρι τις πρώτες μέρες του Αυγούστου επομένως χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις. Το δικό μας το ενδιαφέρον παραμένει στις εταιρείες που αντέχουν και έχουν καλό ισολογισμό.

ΟΛΠ: διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,5186 ευρώ ανά μετοχή καθαρό. Διαγραμματικά η μετοχή κινείται κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 100 ημερών και συσσωρεύει μεταξύ 16,70 ευρώ και 17,70 ευρώ. Υποχωρεί 1,40% η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΔΕΗ: Πάντα έτοιμη για υψηλότερα. Με άνοδο κοντά 2% στο ξεκίνημα και τιμή 3,94%. Πολύ καλή και η εμπορευσιμότητα της μετοχής. Περισσότερα από 20 χιλ. τεμάχια έχουν γίνει στα πρώτα 3 λεπτά.

LAMDA: Το γεγονός ότι τα πακέτα στη συνεδρίαση της Παρασκευής έγιναν χαμηλότερα πίεσαν και σε εκείνη τη συνεδρίαση τη μετοχή και συνεχίζεται η πίεση. Υπάρχει σχετικό ρεπορτάζ στο ΒΝ για το τι έχει συμβεί.

Η τιμή πώλησης είναι χαμηλότερη από την αύξηση κεφαλαίου. Αν πάει προς τα 5,80 ευρώ η μετοχή βρίσκει σε πολύ καλή στήριξη και θεωρούμε πως θα αντιδράσει. Έτσι κάποιοι θα μπορέσουν να αγοράσουν το project του Ελληνικού αρκετά φθηνότερα από κάποιους άλλους.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με όρεξη ξεκίνησε η μετοχή και φαίνεται πως θα επιχειρήσει σύντομα να δει τα 1,20 ευρώ αν βρει και καλό κλίμα. Στα 1,1150 ευρώ με άνοδο 2,76% και όγκο 47 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 238 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η αντίδρασή τους είναι απαραίτητη και αναφερόμαστε πλέον καθαρά διαγραμματικά σε αυτές. Δεν πρέπει να υποχωρήσουν άλλο γιατί θα παρασύρουν όλη την αγορά. Μπορούν;

ΤΙΤΑΝ: Απαραίτητη και η δική του βοήθεια.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Έχει σπάσει πλέον ανοδικά και την κοιτούν πολλοί. Πάνω από τα 0,60 ευρώ στο ξεκίνημα των συναλλαγών.

AUTOHELLAS: Γίνονται πλέον αγορές ιδίων μετοχών.

ΟΠΑΠ: Πιέστηκε την Παρασκευή και μάλιστα με όγκο. Με καλό όγκο και σήμερα αλλά με ανοδικές διαθέσεις.

AEGEAN: Με άνοδο 3,47% στο ξεκίνημα και στα 4,03 ευρώ αλλά αμέσως βγήκαν πωλητές κάτω από τα 4 ευρώ. Από τις μετοχές που δεν έχουν δώσει αντίδραση αξιόλογη από τα χαμηλά της αγοράς.

ΕΧΑΕ: Σήμερα μετά το κλείσιμο του ΧΑ τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Περί τα 0,6 εκατ. ευρώ αναμένονται τα καθαρά κέρδη και σε επίπεδο εξαμήνου θα είναι σύμφωνα με τους αναλυτές 2,2 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης