Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Δεύτερη ήττα του Erdogan από τον Μητσοτάκη

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Δεύτερη ήττα του Erdogan από τον Μητσοτάκη
Λήξη συναγερμού στο Αιγαίο θα έχουμε όταν οι στόλοι επιστρέψουν στις βάσεις τους είπε ο κ.Γεωργιάδης
Για δεύτερη ήττα του Erdogan από τον Μητσοτάκη έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.
«Τη στιγμή που έβγαλε τον στόλο του και τώρα σιγά σιγά τον παίρνει πίσω για την εσωτερική κοινή γνώμη κάτι πρέπει να πει.
Δεν είναι τόσο απλό.
Είναι η 2η ήττα που υφίσταται από τον Μητσοτάκη.
Μία στον Έβρο και μια τώρα στο Καστελόριζο» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας πως δεν συνομιλούμε με κανέναν υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών.
«Εμείς φυσικά θέλουμε ειρήνη με την Τουρκία.
Κανένας μας δεν είναι πολεμοχαρής και κανένας μας δεν ονειρεύεται πολέμους και αίματα.
Αυτό το ξεκαθαρίζω.
Επί της αρχής θα μιλάμε και με την Τουρκία και με κάθε μας γείτονα.
Να μιλάμε υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμού για να μοιράσουμε τα δικά μας αυτό να το ξεχάσει ο Erdogan» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης, αναφέροντας πως λήξη συναγερμού στο Αιγαίο θα υπάρξει όταν οι στόλοι επιστρέψουν στις βάσεις τους.
«Φαίνεται ότι το πράγμα έχει πάει σε μια αποκλιμάκωση και ότι η Τουρκία δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι αν έβγαζε το σεισμογραφικό και το πήγαινε στα ανοιχτά του Καστελόριζου θα οδηγούσε τα πράγματα στα άκρα.
Αυτά είναι αυτό που φαίνεται σήμερα αλλά επειδή τα πράγματα αλλάζουν πολύ εύκολα στην ζωή καλό είναι να έχουμε λάβει τα μέτρα μας και η κυβέρνηση έχει λάβει τα μέτρα της» είπε ο κ.Γεωργιάδης.
Σχετικά με τις κυρώσεις στην Τουρκία υπογράμμισε πως είναι γνωστό ότι οι κυρώσεις δεν επιβάλλονται μονομερώς από την Ελλάδα αλλά είναι απόφαση της ΕΕ.
«Άρα δεν είναι το ζήτημα αν το ζήτησε η Ελλάδα, η Ελλάδα συνεχώς το ζητάει.
Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα έχει συμβεί κάτι σημαντικό για να έχουν ληφθεί σημαντικές κυρώσεις από Ευρώπη.
Η Ευρώπη δεν κινείται με μεγάλη ταχύτητα σε αυτό το θέμα και άλλωστε μπορεί να τους ενοχλεί ο Erdogan και να ανησυχούν πολύ από την ισλαμιστική στροφή της Τουρκίας και από τις επεμβάσεις στην Λιβύη και αλλού, όμως από την άλλη διατηρούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία» ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης.
Αναφορικά με το έργο του Ελληνικού και την κατεδάφιση των πρώτων κτηρίων, ο κ.Γεωργιάδης σημείωσε πως έως τις 31/10 το μεγαλύτερο μέρος αυτής της φάσης του έργου θα έχει τελειώσει ενώ υπογράμμισε ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται η συνεδρίαση της ολομέλειας του συμβουλίου επικρατείας για την απόφαση για το καζίνο και αν είναι ίδια προχωρά η έναρξη του κυρίως έργου.
Σχετικά με τους ελέγχους για τον κορωνοϊό, ο κ.Γεωργιάδης σχολίασε πως οι έλεγχοι είναι ασταμάτητοι  και σε γενικές γραμμές υπάρχει πειθαρχία.
«Δεν υπήρχε σε κανένα σουπερ μάρκετ καμία παράβαση.
Τα μέτρα τηρούνται.
Οι ασυμπτωματικοί ασθενείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δημιουργούν μια μικρή ανησυχία για την διασπορά του ιού στην κοινότητα» είπε ο κ.Γεωργιάδης, αναφέροντας πως γενικό lockdown όπως τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δεν θα υπάρξει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης