Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεχνολογική στήριξη στη Wall, προσδοκίες για νέο πακέτο στήριξης - O Nasdaq +1,67%, ο S&P 500 +0,74%

Τεχνολογική στήριξη στη Wall, προσδοκίες για νέο πακέτο στήριξης - O Nasdaq +1,67%, ο S&P 500 +0,74%
Η άνοδος στις μετοχές της τεχνολογίας επισκιάζει την ανησυχία για την κλιμακούμενη ένταση ΗΠΑ - Κίνας, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού διεθνώς
(upd) Στήριξη στη Wall Street προσέφερε σήμερα 27/7 ο Nasdaq, καθώς ο τεχνολογικός δείκτης υπεραποδίδει εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου 2020, από τους κολοσσούς του κλάδου, αλλά και του «ράλι» στις εισηγμένες που δραστηριοποιούνται στον φαρμακευτικό κλάδο.
Το θετικό κλίμα ενισχύουν και οι προσδοκίες για νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,43% στις 26.584,77 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 ενισχύθηκε 0,74% στις 3.239,30 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε «άλμα» 1,67% στις 10.536,27 μονάδες.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX -γνωστός και ως δείκτης φόβου- υποχωρεί 4,3% στις 24,7 μονάδες.
Image

Οι μεγάλοι χαμένοι και κερδισμένοι σε Dow, S&P 500 και Nasdaq
Image
Image
Image
 
Η άνοδος στις μετοχές της τεχνολογίας επισκιάζει την ανησυχία για την κλιμακούμενη ένταση ΗΠΑ - Κίνας, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού διεθνώς.
Η τιμή του χρυσού κατέγραψε σήμερα 27/7 άλμα σε ιστορικά υψηλό επίπεδο λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και της υποχώρησης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου.
Ο δείκτης δολαρίου ICE US Dollar Index σημειώνει πτώση 0,8% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών, ήτοι 93,8 μονάδες.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, άλμα 7,3% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι παραγγελίες ανήλθαν σε 206,9 δισ. δολ.
Τον Μάιο οι παραγγελίες σημείωσαν άλμα 15,7%.
Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 3,3%.

Fed (Dallas): Αυξάνεται η εργοστασιακή δραστηριότητα, αλλά η αβεβαιότητα παραμένει

Αυξάνεται η εργοστασιακή δραστηριότητα του Τέξας, με την αβεβαιότητα να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Fed του Dallas.
Μετά τη δραματική συρρίκνωση που σημειώθηκε την άνοιξη, η βιομηχανία των ΗΠΑ σιγά σιγά φαίνεται να βρίσκει τα βήματά της.
Σύμφωνα με την έρευνα Texas Manufacturing Outlook της Fed του Dallas, ο δείκτης παραγωγής, ένα βασικό μέτρο για τις μεταποιητικές συνθήκες, αυξήθηκε από 13,6 σε 16,1, υποδηλώνοντας μια ελαφριά αύξηση του ρυθμού αύξησης της παραγωγής.
Άλλοι δείκτες εργοστασιακής δραστηριότητας «αντικατοπτρίζουν» ελαφρώς επιταχυνόμενη ανάπτυξη τον Ιούλιο.
Ο δείκτης νέων παραγγελιών σημείωσε άνοδο 4 μονάδων, σε 6,9.
Ο ρυθμός ανάπτυξης του δείκτη παραγγελιών πέρασε σε θετικό έδαφος τον Ιούλιο, φτάνοντας στο 1,3, όντας τέσσερις μήνες με αρνητικό πρόσημο.
Οι δείκτες χρησιμοποίησης χωρητικότητας και αποστολών σημείωσαν άνοδο έως 14,0 μονάδες και 17,3 μονάδες, αντίστοιχα, οι υψηλότερες τιμές τους σε σχεδόν ένα χρόνο.
Ο γενικός δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας παρέμεινε ελαφρώς αρνητικός, από -6,1 σε -3,0.
Ο δείκτης εταιρικών προοπτικών αυξήθηκε τρεις μονάδες, φτάνοντας τις 5,9.
Ωστόσο, ο δείκτης που μετρά την αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές των εταιρειών αυξήθηκε από 9,1 σε 20,9, με περισσότερο από το ένα τρίτο των στελεχών της μεταποίησης να δείχνει αυξημένη αβεβαιότητα από τον Ιούνιο.
Τα μέτρα για την αγορά εργασίας έδειξαν μέτρια αύξηση της απασχόλησης και της διάρκειας της εβδομάδας εργασίας.
Ο δείκτης απασχόλησης σημείωσε άνοδο από -1,5 σε 3,1, σηματοδοτώντας την πρώτη θετική μεταβολή από τον Ιανουάριο.
Περίπου το 18% των επιχειρήσεων σημείωσαν προσλήψεις, ενώ το 15% έκαναν απολύσεις.
Τέλος, αυτός είναι ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας με τον δείκτη γενικής επιχειρηματικής δραστηριότητας κάτω από το μηδέν στην περιοχή του Ντάλας.

Επιδεινώνονται δραματικά οι σχέσεις Κίνας - ΗΠΑ - Υποστολή σημαίας στο αμερικανικό προξενείο της Chengdu

Υπεστάλη η αμερικανική σημαία στο προξενείο των ΗΠΑ στην κινεζική πόλη Chengdu καθώς έληξε η διορία των 72 ωρών που είχε δώσει το Πεκίνο στις ΗΠΑ προκειμένου να κλείσουν το προξενείο τους.
Την περασμένη Παρασκευή η Κίνα είχε δώσει εντολή να κλείσει η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Chengdu, στη νοτιοδυτική Κίνα ως αντίποινα σε προηγούμενη απόφαση της κυβέρνησης Trump να κλείσει το κινεζικό προξενείο στο Χιούστον του Τέξας, με την κατηγορία της κατασκοπείας.
Όπως έγινε γνωστό, Κινέζοι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το αμερικανικό προξενείο ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε πως το προξενείο έκλεισε στις 10:00 το πρωί τοπική ώρα και πως οι αρχές μπήκαν στο κτήριο και ανέλαβαν τον έλεγχο των εγκαταστάσεων.
Την εξέλιξη επιβεβαίωσαν και οι ΗΠΑ, οι οποίες ανήρτησαν και αποχαιρετιστήριο μήνυμα στο twitter.
«Το προξενείο των ΗΠΑ στην Chengdu προώθησε με υπερήφανο τρόπο την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των Αμερικάνων και των ανθρώπων σε Sichuan, Chongqing, Guizhou, Yunnan και Θιβέτ από το 1985.
Θα μας λείψετε» αναφέρει το μήνυμα του αμερικάνικου προξενείου.
Μάλιστα σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Wang Wenbin επανέλαβε τη θέση που διατυπώνει από την πρώτη στιγμή το Πεκίνο, ότι δηλαδή είναι τελείως ανεδαφικές και αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ ότι το κινεζικό προξενείο στο Χιούστον έκανε κατασκοπία.
Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο στη δραματική κλιμάκωση των σινο-αμερικανικών σχέσεων.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ είχαν δώσει διορία στην Κίνα να κλείσει το προξενείο της στο Χιούστον ενώ ο πρόεδρος Trump είχε προειδοποιήσει πως είναι πολύ είναι πιθανό να υπάρξουν και άλλα κλεισίματα διπλωματικών αποστολών της Κίνας στο αμερικανικό έδαφος.
Οι αποφάσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Κίνας.
«Η απόφαση των ΗΠΑ συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, βασικών κανόνων των διεθνών σχέσεων και των όρων των προξενικών σχέσεων Κίνας -  ΗΠΑ.
Αποτελεί σοβαρό πλήγμα στις σινοαμερικανικές σχέσεις.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ενημέρωσε την αμερικανική πρεσβεία στην Κίνα για την απόφαση του να ανακαλέσει τη συγκατάθεση του για τη λειτουργία του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στην Chengdu» ανέφερε σε ανακοίνωση του το κινεζικό ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή αποτελεί «νόμιμη και αναγκαία αντίδραση στα παράλογα μέτρα των ΗΠΑ».

Νευρικότητα στις ευρωαγορές, sell-off στις ταξιδιωτικές μετοχές

Οι έντονες πιέσεις στις μετοχές εταιρειών του τουριστικού κλάδου και αεροπορικών, οδήγησαν σε υποχώρησε τους κύριους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ευρώπης, με μεγάλο χαμένο τον ΙΒΕΧ, μετά και την απόφαση της Βρετανίας να απαγορεύσει την είσοδο σε πολίτες της Ισπανίας εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Απόρροια της απόφασης, ενδεικτικά, η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρία της Ευρώπης, η TUI, ανακοίνωσε χθες ότι αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα πακέτα διακοπών στην ηπειρωτική Ισπανία έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε μεταβολή +0,02% στις 12.838,66 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,3% στις 6.105,40 μονάδες.
Στις 4.939,62 μονάδες έκλεισε ο CAC 40 στο Παρίσι με απώλειες 0,34%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχώρησε 0,29% στις 20.017,50 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχώρησε σημαντικά κατά 1,7% στις 7.170,60 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3% και έκλεισε στις 366,15 μονάδες -δύο διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.
Σε αντίθετο κλίμα, ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες σε Ρωσία, Σουηδία και Ελβετία.
Αναλυτικά:
Image

Κρίσιμη η νέα εβδομάδα για τις αγορές

Κρίσιμη είναι η νέα εβδομάδα για τις αγορές, καθώς θα ανακοινωθεί το ΑΕΠ του β΄ τριμήνου 2020 στις ΗΠΑ, ενώ κολοσσοί του τεχνολιγικού κλάδου, όπως η Apple, θα ανακοινώσουν κέρδη β΄ τριμήνου 2020.
Επίσης αναμένεται το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 1 με 2 τρισεκ. δολ. αναφέρει το CNBC.  
Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρίες νέας τεχνολογίας - συμπεριλαμβανομένης της Apple και της Amazon – θα ανακοινώσουν κέρδη β ΄ τριμήνου 2020 και όπως αναφέρουν επενδυτικοί οίκοι πρέπει να δικαιολογήσουν υψηλές αποτιμήσεις στο Nasdaq.
Οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, καθώς τα έκτακτα μέτρα για τα επιδόματα ανεργίας τελειώνουν τέλη Ιουλίου 2020.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας και αναμένεται να τονίσει ότι θα συνεχίσει να κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει την οικονομία.
Επίσης, η πρώτη εκτίμηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος των ΗΠΑ του δεύτερου τριμήνου 2020 θα ανακοινωθεί στις 30 Ιουλίου δείχνοντας τις συνέπειες του κορωνοιού στην αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης