Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Νίκος Δένδιας με τον Josep Borrell για την Ανατολική Μεσόγειο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Νίκος Δένδιας με τον Josep Borrell για την Ανατολική Μεσόγειο
Borrell – Δένδιας συνομίλησαν τηλεφωνικώς
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Josep Borrell, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρωπαϊκά θέματα.
Προηγουμένως ο Νίκος Δένδιας είχε αποστείλει αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, μετά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τη Βουλγάρα ομόλογό του, Ekaterina Zakharieva.
Όπως είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, η χώρα μας δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα όσον αφορά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί τετελεσμένα όσον αφορά την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Ήθελα να καταστήσω στην Zakharieva, όπως και σε όλους τους άλλους συνομιλητές μου απολύτως σαφή την ελληνική θέση στο ζήτημα αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Δένδια η συζήτηση με την ομόλογό του από τη Βουλγαρία επικεντρώθηκε στην συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και αλλού.
«Μιλήσαμε για τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.
Για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας παντού στην περιφέρειά της.
Απέναντι στην Κύπρο, στη Συρία, στο Ιράκ», είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
Από την πλευρά της η Zakharieva, εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Βουλγαρίας σε Ελλάδα και Κύπρο, τονίζοντας ότι η κλιμάκωση της έντασης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, εγκυμονεί κινδύνους για όλη την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης