Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο, παρά τις αρχικές απώλειες – Στα 43,5 δολ. το Brent και 41,6 δολ. το WTI

Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο, παρά τις αρχικές απώλειες – Στα 43,5 δολ. το Brent και 41,6 δολ. το WTI
Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο
Ανοδικά έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας το πετρέλαιο, αν και ξεκίνησε «στο κόκκινο» ελέω συνέχειας στις εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και υποχώρησης στο αμερικανικό δολάριο –κάτω από 94 μονάδες ο ICE US Dollar Index.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent έκλεισε στο +0,4%% και τα 43,5 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020 έκλεισε στο +0,8% και τα 41,6 δολ. ανά βαρέλι.
Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι πιθανό να αναφέρουν "φρικτά" αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Αυτό αναφέρουν οι αναλυτές ενέργειας στο CNBC, με την περίοδο των τριών μηνών έως τα τέλη Ιουνίου να αναμένεται ευρέως να σηματοδοτήσει τις χειρότερες επιδόσεις ιστορικά.
Οι εταιρείες «Big Oil», βίωσαν την ιστορική πτώση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι περιορισμοί από τα lockdown συνέπεσαν με ένα άνευ προηγουμένου σοκ στη ζήτηση.
Η νορβηγική Equinor θα αναφέρει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου την Παρασκευή, με την OMV της Αυστρίας, την Eni της Ιταλίας, την Total της Γαλλίας και την αγγλο-ολλανδική εταιρεία Shell να αναφέρουν την επόμενη εβδομάδα.
Η BP του Ηνωμένου Βασιλείου θα παρουσιάσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της στις 4 Αυγούστου.
Η Stateside και η ConocoPhillips θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα στις 30 Ιουλίου, με τις Exxon Mobil και Chevron να αναμένεται να ακολουθήσουν στις 31 Ιουλίου.
«Νομίζω ότι θα είναι φρικτά και άσχημα», δήλωσε η Kathy Hipple, αναλύτρια στο Ινστιτούτο Ενέργειας και Οικονομικής Ανάλυσης (IEEFA).
Η Hipple επεσήμανε ότι το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent ήταν κατά μέσο όρο στα 29 δολάρια το βαρέλι κατά τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, από μέσο όρο 51 δολάρια το βαρέλι το πρώτο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης