Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι σημαίνει για τον ΟΛΠ η αποχώρηση του Capt Fu Chengqiu από την θέση του CEO;

tags :
Τι σημαίνει για τον ΟΛΠ η αποχώρηση του Capt Fu Chengqiu από την θέση του CEO;
Η αποχώρηση – παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ ΑΕ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς η διοίκηση της COSCO είχε προγραμματίσει την αποχώρησή του, αλλά δεν είχε προσδιοριστεί ο χρόνος
Ως επιστροφή στην κανονικότητα και κυρίως στη νομιμότητα χαρακτηρίζεται η αποχώρηση – παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ ΑΕ Capt Fu Chengqiu, η οποία να σημειωθεί, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς η διοίκηση της COSCO είχε προγραμματίσει την αποχώρηση του Capt Fu αλλά δεν είχε προσδιοριστεί ο χρόνος.
Το γεγονός ότι στην προγραμματισμένη ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου δεν υπήρχε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης για την άμεση αντικατάστασή του.
Η παραίτηση του Capt Fu Chengqiu, ανοίγει το δρόμο για πλήρη συνεργασία της νέας διοίκησης του ΟΛΠ με τους φορείς του Πειραιά καθώς ο Capt Fu Chengqiu θεωρείται ο αρχιτέκτονας για τη δημιουργία ναυπηγοεπισκευαστικής βάσης στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, όπως και για την προσφυγή του ΟΛΠ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στη γενική συνέλευση των μετόχων το ΒΝ είχε θέσει κρίσιμα ζητήματα στο Capt Fu όπως το ενδεχόμενο να εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα λιμάνια που βγαίνουν προς ιδιωτικοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και για τη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα.
Στο στάδιο των απαντήσεων υπήρχε παρέμβαση του πρόεδρου YU ZengGang, κι άλλου στελέχους της Cosco μιλώντας στην μητρική τους γλώσσα  χωρίς να υπάρξει μετάφραση δίνοντας προς στιγμή μια εικόνα ότι η συνεργασία του προέδρου δεν ήταν στο καλύτερο δυνατό σημείο με τον απερχόμενο CEO.
Ο πρόεδρος του ΟΛΠ YU ZengGang είχε αναφέρει ότι θα τηρηθεί η σύμβαση παραχώρησης η οποία να σημειωθεί δεν προβλέπει τη δυνατότητα ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας στο Πέραμα.
Έγκριτες πηγές που θέλουν να διατηρηθεί όμως η ανωνυμία τους λένε ότι παραίτηση του Capt Fu θα δώσει ώθηση στον ΟΛΠ καθώς θα αλλάξει προς το θετικότερο η πορεία του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας καθώς θα εκλείψουν οι στρατηγικές των εντάσεων και της κυριαρχίας στον Πειραιά αλλά θα επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας για την ενδυνάμωσή του.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ με ανακοίνωση του τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο κ. Zhang Anming, ο οποίος συμμετείχε από τα πρώτα βήματα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ως συνεργάτης του απερχόμενου CEO.
Τέλος να σημειωθεί ότι η παραίτηση του Capt Fu μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση ενός από τα τρία λιμάνια που ιδιωτικοποιούνται καθώς ο πρόεδρος YU ZengGang δεν πήρε θέση και η στρατηγική επέκτασης της Cosco και σε άλλα λιμάνια της χώρας μπορεί να είχε αρκετά προσωπικά στοιχεία του απερχόμενου Capt Fu.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης