Τελευταία Νέα
Speculator

Τι ξέχασε να ανακοινώσει στο ρεπορτάζ του BN η Creta Farms και τα κενά στις δανειακές συμβάσεις

Τι ξέχασε να ανακοινώσει στο ρεπορτάζ του BN η Creta Farms και τα κενά στις δανειακές συμβάσεις
H Creta Farms με ανακοίνωση που εξέδωσε ισχυρίστηκε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους πιστωτές η Impala Hellas τοποθέτησε στην Creta Farms με έμβασμα μέσω της Alpha Bank το ποσό των 2 εκ ευρώ
H Creta Farms με ανακοίνωση που εξέδωσε με ασυνήθιστη ταχύτητα χθες 27 Ιουλίου στην αποκάλυψη από το bankingnews του εξωδίκου Κ. Δομαζάκη ισχυρίστηκε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους πιστωτές η Impala Hellas τοποθέτησε στην Creta Farms με έμβασμα μέσω της Alpha Bank το ποσό των 2 εκ ευρώ.
Ωστόσο την ίδια στιγμή δεν διέψευσε τα υπόλοιπα αναφερόμενα στο εξώδικο και συγκεκριμένα την χρηματοδότηση της Creta Farms με το ποσό των 3,9 εκ ευρώ αλλά και τα όσα αναφέρονται περί των τιμών με τις οποίες γίνονταν αγορές πρώτων υλών από τη Bella Bulgaria αλλά και τις συναλλαγές με την Λακωνική Τροφίμων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη συμφωνία εξυγίανσης οι τράπεζες δεσμεύτηκαν να χρηματοδοτήσουν με το ποσό των 2 εκ ευρώ, πλέον εγγυητικών επιστολών την Creta Farms ενώ άλλα 2 εκ ευρώ δεσμεύτηκε να τοποθετήσει η Impala Hellas.
Από τα στοιχεία που επικαλείται στο εξώδικό του ο κ. Κ. Δομαζάκης φαίνεται μόνο η Alpha Bank (μέσω της οποίας όπως αναφέρει η Creta Farms έγινε η καταβολή των 2 εκ ευρώ από λογαριασμό που διατηρεί η Impala) να έχει χορηγήσει δύο δάνεια συνολικού ύψους 2,3 εκ ευρώ. 
Με βάση την αναλογικότητα στα δάνεια των τραπεζών η Alpha εμφανίζεται να έχει χορηγήσει δυσανάλογα υψηλή χρηματοδότηση η οποία υπερβαίνει το ποσό των 2 εκ ευρώ που αναφέρεται αθροιστικά στη συμφωνία πιστωτών.
Στη σύμβαση των 1,492 εκ ευρώ που παρουσιάζει σήμερα το bankingnews εμφανίζεται ότι πρόκειται για αλληλόχρεο λογαριασμό.
Τη δανειακή σύμβαση τη συνάπτει η Creta Farms έναντι της οποίας έχει προνόμιο η Alpha Bank και η Impala έχει υποχρέωση να αναλάβει το δανεισμό μόνο εφ όσον επικυρωθεί η συμφωνία εξυγίανσης από το αρμόδιο δικαστήριο.
Το ποσό της χρηματοδότησης αν γίνει δεκτός ο ισχυρισμός της Creta farms θα πρέπει να ανέρχεται σε περίπου 6 εκ ευρώ έναντι 4 εκ ευρώ που αναφέρεται στη συμφωνία μεταξύ των πιστωτών. Προφανώς η Creta farms είναι αρμόδια να αναφέρει ποιος είναι αναλυτικά ο δανεισμός με προνόμιο από τις τράπεζες και την Impala και αν υπάρχουν αποκλίσεις και για ποιο λόγο σε σχέση με τα όσα περιγράφονται στη συμφωνία πιστωτών.

Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ 1,492 ΕΚ ΕΥΡΩ ΜΕΤΑΞΥ CRETA FARMS - ALPHA

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης