Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Alpha bank έχει κρυφό άσσο - Πως ένα αμερικανικό fund ανακατεύει την τράπουλα στο Galaxy των 10,6 δισ NPEs

Η Alpha bank έχει κρυφό άσσο - Πως ένα αμερικανικό fund ανακατεύει την τράπουλα στο Galaxy των 10,6 δισ NPEs
H Alpha bank επιταχύνει την διαδικασία τιτλοποίησης των 10,6 δισεκ. NPEs και πώλησης της Cepal της εταιρίας διαχείρισης NPEs του ομίλου
Τελικά η Alpha bank έχει κρυφό άσσο που επιτρέπει στην διοίκηση Ψάλτη να διαμορφώσει την στρατηγική της και να αισθάνεται άνετα ότι η διαδικασία με την τιτλοποίηση του Galaxy των 10,6 δισεκ. NPEs και της Cepal θα προχωρήσει επιτυχώς.
Ο κρυφός άσσος είναι ένα αμερικανικό fund ιδιαίτερης βαρύτητας που δεν έχει αναφερθεί στην ομάδα των ενδιαφερομένων.
Να σημειωθεί ότι κατά καιρούς έχουν αναφερθεί διάφορα ονόματα επίδοξων ενδιαφερομένων για την τιτλοποίηση της Alpha bank πολλά εξ αυτών δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
Ποιοι είναι και πόσοι είναι οι πραγματικοί ενδιαφερόμενοι για την Alpha bank, και ποιοι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα;
Η ομάδα των ενδιαφερομένων για την Alpha bank είναι τέσσερις.
-Cerberus αμερικανικό fund με κακή φήμη συνέπειας, δεν συμμετέχει στην τιτλοποίηση της Alpha bank
- Centrerbridge πρώην συνεργάτης της Alpha bank δεν συμμετέχει στην τιτλοποίηση της Alpha bank, πούλησε την Cepal, δεν θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή.
-Lonestar αμερικανικό fund δεν συμμετέχει στην τιτλοποίηση της Alpha bank
- Fortress έδειξε ενδιαφέρον και μάλιστα αρχικά είχε εμφανιστεί ως σχήμα με την Bain Capital, είχαν σχεδιάσει και το επόμενο βήμα την απορρόφηση της Cepal με την dovalue.
Τελικώς δεν συμμετείχε στην διαδικασία.
-Bain Capital συμμετείχε στην διαδικασία τιτλοποίησης της Alpha bank αλλά τελικώς αποχώρησε.
-Apollo δεν συμμετέχει στην διαδικασία τιτλοποίησης της Alpha bank.
Άρα μέχρι τώρα 6 μεγάλα funds δεν έχουν καμία σχέση με την Alpha bank και την τιτλοποίηση της, δεν αποτελούν την ομάδα των τελικών 4 ενδιαφερομένων.

Ποιοι είναι οι πραγματικοί ενδιαφερόμενοι;

1)Πραγματικός ενδιαφερόμενος είναι η Pimco που συμμετέχει στην διαδικασία και κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά πέριξ των 330 εκατ
2)Πραγματικός ενδιαφερόμενος είναι η Cerverd Credit Management η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης προβληματικών δανείων στην Ιταλία.
3)Πραγματικός ενδιαφερόμενος είναι η Credito Fondiario o τρίτος μεγαλύτερος διαχειριστής NPLs στην Ιταλία απόρροια συνεργασίας της Tages Group με την Elliot.
4)Υπάρχει και 4ος ενδιαφερόμενος αμερικανικό fund με έδρα στην Νέα Υόρκη που αποτελεί τον κρυφό άσσο για την Alpha bank.
Το εν λόγω fund βρίσκεται κοντά στον δρόμο όπου διαθέτουν καταστήματα η Chanel, Ηλίας Λαλαούνης, Alexander McQueen για όσους γνωρίζουν από το κέντρο του Manhattan.  

Οι 3 βασικές πτυχές

Α)Για την τιτλοποίηση Galaxy 10,6 δισεκ. ευρώ η Alpha bank αναμένει δεσμευτικές προσφορές τέλη Σεπτεμβρίου ή το αργότερο Οκτώβριο 2020.
Ποιο θα είναι το ύψος του τιμήματος;
Β)Πόσο καταλυτικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει το αμερικανικό fund στην δυναμική των προσφορών και στην δυναμική του deal;
Γ)Η Alpha bank για την τιτλοποίηση 10,6 δισεκ. εκτιμάται ότι θα δαπανήσει 2,3 δισεκ. κεφάλαια αλλά στην καθαρή επιβάρυνση θα αφαιρεθεί το τίμημα του τελικού πλειοδότη.
H Alpha bank έχει κεφαλαιακό μαξιλάρι 3 δισεκ. ευρώ πριν την ελαστικοποίηση των κριτηρίων κεφαλαιακής επάρκειας.  

Από ότι φαίνεται η Alpha bank επιταχύνει την διαδικασία τιτλοποίησης και πώλησης της Cepal κατά 100%.
Έχοντας η Eurobank ανοίξει τον δρόμο η Alpha bank επιταχύνει τον σχεδιασμό της και αναμένεται να είναι η πιο γρήγορη τιτλοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και ο πιο γρήγορος μετασχηματισμός.
Με την ολοκλήρωση του deal η Alpha bank θα διαθέτει 11 δισεκ. NPEs χωρίς να προσμετρώνται τα νέα NPEs που δυνητικά θα δημιουργήσει η ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης