Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική αντίδραση με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδική αντίδραση με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Λίγο μετά το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών περιορίστηκαν τα αρχικά κέρδη, ενώ το ΧΑ, ανοίγει με άνοδο αλλά και χαμηλό τζίρο. Οι 630 μονάδες παραμένουν στο επίκεντρο αλλά η αδυναμία των προηγούμενων ημερών επηρεάζει κάπως την αισιοδοξία μας. Θέλουμε καλή αντίδραση με βελτίωση συναλλαγών, για να θεωρήσουμε ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος.

Όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης σχεδόν καταγράφουν ήπια άνοδο χωρίς να ξεχωρίζει κάποια. Από τις μικρές ξεχωρίζει η Παπουτσάνης με +8% αλλά και με μικρό όγκο.

LAMDA: Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της μετοχής σήμερα, γιατί ουσιαστικά η τιμή στο ταμπλό χθες έπιασε την τιμή των πακέτων. Στην αγορά υπάρχει εκνευρισμός από την κίνηση γιατί δεν έχει περάσει και τόσος καιρός από την αύξηση στα 6,70 ευρώ.

Το ξεκίνημα της μετοχής είναι ανοδικό, αλλά οι αγοραστές είναι προσεκτικοί. Βγήκαν αρκετοί short μόλις είδαν τα πακέτα και πολλοί τα έκλεισαν χθες στα χαμηλά, αφού είδαν ότι η τιμή πήγε στην τιμή των πακέτων. Θα θέλαμε να δούμε αντίδραση σήμερα και μάλιστα δυνατή.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Τα καλά πρέπει να αναδεικνύονται και πως μπορεί κάποιος να μη σχολιάσει την εντυπωσιακή βελτίωση στα μεγέθη της εισηγμένης στο εξάμηνο; Και θα μπορούσες κάποιος να απαντήσει «καλά ας μην έμπαιναν στα απολυμαντικά και θα σου έλεγα εγώ».

Στην Ελλάδα του «που να μπλέκεις τώρα», «άντε μωρέ εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς θα κάνουμε πειραματισμούς», να γίνεται στροφή και επένδυση από μία εταιρεία για κάτι που μπορεί να ξέρεις ότι θα πουλήσει τρομερά άμεσα αλλά τι θα γίνει αργότερα, έχει τη σημασία του. Μπορεί και να ήταν απλά τύχη.

Η στήλη ωστόσο που παρακολουθεί την εταιρεία πολλά χρόνια, έχει να πει πως πλέον βλέπει σχέδιο, πως υπάρχει ανάπτυξη, η κερδοφορία είναι ισχυρή και έστω και αν υπάρχουν έκτακτα κέρδη λόγω πανδημίας, οι επενδύσεις που γίνονται δείχνουν ότι μπορεί να συνεχιστεί η καλή πορεία.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ (ΙΙ): Παλιά κάποιοι αποφάσισαν να της αλλάξουν όνομα και να αφαιρέσουν το ισχυρό brand «καραβάκι Παπουτσάνης». Η συνέχεια έδειξε πως ήταν λάθος. Πέρασε από πολλά κύματα η εταιρεία, αλλά κάποιοι είχαν όραμα και επανέφεραν το όνομα και το ισχυρό brand και άλλαξαν τα πάντα.

Σιγά-σιγά ο όμιλος μεγάλωσε και σε επίπεδο ισολογισμού και σε επίπεδο φυσικά αποτίμησης. Αν το φετινό πρώτο εξάμηνο δεν ήταν τέτοιο, κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε πως η μετοχή είναι ακριβή. Τώρα δεν πάει το χέρι μας να το γράψουμε. Είναι από τις λίγες φορές που τα θεμελιώδη προκαλούν τέτοια έκπληξη. Κάτι βέβαια είχε φανεί στο πρώτο τρίμηνο.

ΕΧΑΕ: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου που δημοσίευσε η εταιρεία. Τα κόστη αυξήθηκαν και παρά την αύξηση του τζίρου τα κέρδη σημείωσαν οριακή αύξηση.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την 30.06.2020 στις 638,90 μονάδες, μειωμένος κατά 26,4% από τις 868,48 μονάδες στο τέλος του Α’ Εξαμήνου του 2019 και μειωμένος κατά 30,3% από τις 916,67 μονάδες στο τέλος του 2019.

Η μέση κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαμορφώθηκε στα 49,3 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 3,9% σε σχέση με το Α’ Εξάμηνο του 2019 (51,3 δισ. ευρώ) και μειωμένη κατά 9,9% σε σχέση με τη μέση κεφαλαιοποίηση του 2019 (54,8 δισ. ευρώ).

Η συνολική αξία συναλλαγών το Α’ Εξάμηνο του 2020 (9 δισ. ευρώ) παρουσιάζει αύξηση 13,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο του 2019 (8 δισ. ευρώ), ενώ η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών ανήλθε σε 75,3 εκατ. έναντι 66,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εμφανίζοντας αύξηση 13%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα και βλέπει λίγο υψηλότερα ο τίτλος. Έχει κάνει μεγάλους όγκους στις προηγούμενες συνεδριάσεις και ο αγοραστής φαίνεται να βιάζεται. Μπορεί να μάθουμε και το όνομά του. Υπάρχουν σχετικές φήμες στην αγορά. Ίδωμεν…

BYTE: Καλή η εικόνα της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις και έχει καλύτερη πορεία από αυτή της αγοράς. Στο 20% περίπου οι απώλειες από την αρχή του έτους έναντι 30% της αγοράς.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης