Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυπριανού (ΑΚΕΛ): Η τουρκική επιθετικότητα μας απομακρύνει από τους εθνικούς μας στόχους

Κυπριανού (ΑΚΕΛ): Η τουρκική επιθετικότητα μας απομακρύνει από τους εθνικούς μας στόχους
Ανησυχούμε πάρα πολύ από την κατάσταση, η οποία διαμορφώνεται με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας», δήλωσε ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού
«Ανησυχούμε πάρα πολύ από την κατάσταση, η οποία διαμορφώνεται με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας», δήλωσε ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, μετά το πέρας της συνεδρίασης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο, και προσέθεσε:
«Ανησυχούμε, όμως την ίδια στιγμή γιατί είναι προφανές ότι οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων με ιδιαίτερη έμφαση του τελευταίου διαστήματος μας απομακρύνουν όλο και περισσότερο από τους στόχους, τους οποίους έχουμε καθορίσει ως Κυπριακή Δημοκρατία.
Και οι στόχοι που έχουν καθοριστεί είναι πρώτα και κύρια η επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, λύσης που θα βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, το διεθνές δίκαιο και τις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ.
Ταυτόχρονα μας απομακρύνουν και από το ενδεχόμενο της αξιοποίησης του φυσικού πλούτου που διαθέτουμε στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού: και των Ε/κ και των Τ/κ».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυπριανού, «μας ανησυχεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό η κλιμακούμενη τουρκική αδιαλλαξία και επιθετικότητα, η οποία δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι μας έχει φέρει στο χείλος μιας σύρραξης με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Κύπρο, την Ελλάδα, την ίδια την Τουρκία αλλά και για την ευρύτερη περιοχή εάν κι εφόσον βέβαια μια τέτοια σύρραξη εκρήγνυτο».
Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποια πρόταση ενώπιον της κυβέρνησης για εκτόνωση της κρίσης, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «είναι καλύτερα αυτά τα ερωτήματα, να τα αναφέρετε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης γιατί δεν είναι σωστό να τοποθετούμαι για ζητήματα στα οποία είχαμε ενημέρωση από τον Πρόεδρο».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης