Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

O Erdogan προσβάλλει τον χριστιανισμό κι η κυβέρνηση δίνει άδεια για τζαμί στη Θράκη

O Erdogan προσβάλλει τον χριστιανισμό κι η κυβέρνηση δίνει άδεια για τζαμί στη Θράκη
Ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, προκάλεσε με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
Νέο τζαμί στη Θράκη! Αυτή είναι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην προσβολή του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, όταν μετέτρεψε σε μουσουλμανικό τέμενος την Αγία Σοφία.
Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας έδωσε άδεια για την ανέγερση τζαμιού στη Θράκη και συγκεκριμένα στο Δήμο Μύκης στον οικισμό Ζουμπούλι της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, με δυνατότητα εξυπηρέτησης/συγκέντρωσης διακοσίων δέκα τεσσάρων(214) ατόμων, κατόπιν αιτήσεως του νόμιμου εκπροσώπου κ. Ραμαδάν Τζεμαλή του Χασάν.
Οσον αφορά στην άδεια ανέγερσης του νέου τζαμιού στο δήμο Μύκης, χορηγείται στο στάδιο προ της κατασκευής και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ούτε επιτρέπει τη λειτουργία του χώρου λατρείας.
Πρόκειται ουσιαστικά για την αδειοδότηση εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας της ανοικοδόμησης του κτιρίου για τον σκοπό που δηλώνεται και δεν δεσμεύει την αρμόδια υπηρεσία για έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, εάν δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις ή το σχετικό δικαίωμα ασκείται καταχρηστικά.
Σε δεύτερο στάδιο θα χορηγηθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του τεμένους, που αφορά πλέον στη λειτουργική δυνατότητα του κτιρίου να εξυπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο ανεγέρθηκε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης