Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

«Παίζουν με τη φωτιά» οι τράπεζες και συνεχίζουν να επηρεάζουν την πορεία του ΧΑ

tags :
«Παίζουν με τη φωτιά» οι τράπεζες και συνεχίζουν να επηρεάζουν την πορεία του ΧΑ
Eνώ η αγορά σήμερα χάνει από την αρχή του έτους περίπου 31%, οι απώλειες στον τραπεζικό δείκτη είναι διπλάσιες (62%)!
Σε μία συνεδρίαση εξαιρετικά χαμηλών συναλλαγών, το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τις 630 μονάδες, αλλά οι μετοχές των τραπεζών εξακολουθούν να στέκονται τροχοπέδη σε οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση.
Έτσι σήμερα υποχωρούν και ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 1,33% και βρίσκεται ίσως στο κρισιμότερο σημείο σύμφωνα με στελέχη της αγοράς που κοιτάζουν τη διαγραμματική εικόνα.
Με το δείκτη να είναι στις 323 μονάδες και να έχει γράψει χαμηλό ημέρας στις 320 μονάδες, σημειώνουν πως αν σπάσει η στήριξη, τότε θα επιστρέψουν οι δύσκολες μέρες και δεν αποκλείεται να προσεγγιστούν τα χαμηλά των 265 μονάδων.Image
Σημειώνεται πως τα χαμηλά τα είχε γράψει μέσα στον Μάιο και την ώρα που οι αγορές αντιδρούσαν από την πτώση που είχε προκαλέσει η πανδημία.
Έτσι και ενώ η αγορά σήμερα χάνει από την αρχή του έτους περίπου 31%, οι απώλειες στον τραπεζικό δείκτη είναι διπλάσιες (62%)!
Η συνεχιζόμενη αδυναμία προφανώς και σχετίζεται μεταξύ άλλων με τις ανησυχίες των επενδυτών για το ύψος των κόκκινων δανείων.
Η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί 1,77% και βρίσκεται στα 0,5540 ευρώ, η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί 1,62% και στα 1,1870 ευρώ, ενώ Πειραιώς και Eurobank υποχωρούν λιγότερο από 1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης