Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές: Εφάπαξ τα αναδρομικά σε συνταξιούχους - Δεν καλύπτονται δώρα και επικουρικές

Κυβερνητικές πηγές: Εφάπαξ τα αναδρομικά σε συνταξιούχους - Δεν καλύπτονται δώρα και επικουρικές
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα δημοσιονομικά περιθώρια του κράτους δεν είναι απεριόριστα και για αυτό δεν καλύπτονται τα δώρα και οι επικουρικές
Μόνο τις κύριες συντάξεις θα αφορά η καταβολή των αναδρομικών που ανακοίνωσε σήμερα (29/7/2020) από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Τα δημοσιονομικά περιθώρια του κράτους δεν είναι απεριόριστα και για αυτό δεν καλύπτονται τα δώρα και οι επικουρικές.
Και ειδικά σε μία περίοδο πρωτόγνωρης κρίσης, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αυτή η δυνατότητα υπάρχει αυτή τη στιγμή και πάντα λαμβάνεται υπόψη η διαγενεακή αλληλεγγύη και η γενικότερη κατάσταση της οικονομίας που έχει πλήξει σημαντικούς κλάδους στον κόσμο της εργασίας» επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.
Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να καλύψει αυξημένες ανάγκες που γεννιούνται αφενός από τις προκλήσεις στα εθνικά μας θέματα και αφετέρου από εξωγενείς παράγοντες, όπως η πανδημία του κορωνοϊού.
Στήριξε και πρόκειται να στηρίξει περαιτέρω τους συμπολίτες μας, ανέργους, εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, ιδίως στο εμπόριο, στην εστίαση και στον τουρισμό, που είδαν κατακόρυφη πτώση των εσόδων και των αποδοχών τους, λόγω του αναγκαστικού lockdown και της μείωσης του τζίρου που προκάλεσε η πανδημία.
Επιπλέον, οι συνεχείς γεωπολιτικές προκλήσεις επιβάλλουν την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, χωρίς εκπτώσεις και με σαφές δημοσιονομικό κόστος το οποίο θα επωμιστούν οι φορολογούμενοι για να μπορεί η χώρα να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι κάθε επιβουλής, τόνισαν κύκλοι της κυβέρνησης.
Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος για την καταβολή των αναδρομικών, που θα πραγματοποιηθεί εφάπαξ και εντός του 2020, ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης